UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“YÜREK YÜREĞE VERDİK!”

Hırvatistan’ın Sisak şehrinde yapılan 2022 Pekin Kış Olimpiyat Oyunları Ön Eleme Grubu müsabakalarında dün yaşanan İstiklal Marşı skandalına, bağıra bağıra marşımızı devam ettirerek cevap veren millilerimiz UçanKuş’a konuştu.

“YÜREK YÜREĞE VERDİK!”

A Milli Buz Hokeyi Takımı'nın Bulgaristan karşısında elde ettiği 4-1’lik galibiyetin ardından yapılan seremonide İstiklal Marşı yarıda kesildi ve müzik çaldı. Marşın yarıda kesilmesinin ardından milli sporcular bağırarak İstiklal Marşı'nı tamamladı.  Bizi yürekten gururlandıran millilerimiz o anları UçanKuş’a anlattı.

Olayı anlatan milli sporcular şunları söyledi: “4-1 galip geldiğimiz bir maçtı. Güzel bir turnuva geçirdik ta ki o talihsiz olayı yaşayana kadar. Daha öncede böyle bir olayla karşılaşmıştık. Maç sonrası, marşımız başladı her şey çok güzel gidiyordu, kol kola  hep bir ağızdan marşımızı okuyorduk. Birden marşımızı kestiler. Arada 5-10 saniyelik bir müzik çaldı ve marş tamamen kesildi. Marş kesildikten sonra biz hep beraber yüksek sesle marşımızı okumaya devam ettik. Okurken çok gururlandık tüylerimiz diken diken oldu. Federasyon olarak rutin toplantıda yaşadığımız bu talihsiz olayın kabul edilemez olduğunu söyledik. Yasal başvurumuzu yaptık. Sözlü bir özür dışında, henüz yazılı bir özür gelmedi. Karşı taraftan yazılı bir özür bekliyoruz”

 

 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmilli