UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DÜNDEN BUGÜNE SANAT SERÜVENİNİ ANLATTI!

Serkan Tatar’ın bu haftaki konuğu Türk Sanat Müziği sanatçısı Umut Akyürek oldu. Akyürek, Türk Sanat Müziği’nde serüvenini anlattı.

DÜNDEN BUGÜNE SANAT SERÜVENİNİ ANLATTI!

ST: Nasılsınız? Müzik sahne konser çalışmalarınız nasıl ilerliyor?

UA:  Çok teşekkür ederim. Şükür iyiyim sağlık olduktan sonra hiç bir şey problem değil benim için. Yeter ki evladım sevdiklerim kendim sağlıklı olayım. Zor süreçlerden geçtik ailecek sağlık açısından. Hamdolsun atlattık ve biraz uzak kaldığım konserlerime ağırlık verdim.

ST: Sanatçı olmaya nasıl karar verdiniz sizin serüveniniz nasıl başladı?

UA:  Çoğu sanatçı gibi kendimi bildim bileli hep müzik en büyük tutkum ve idealim oldu. Çok küçük yaşlarda müsamerelerle başladı sahne hayatım ve konservatuar eğitimiyle devam etti ve bugünlere geldik.

ST: Kendiniz gibi sanatçı bir eşiniz var?  İki sanatçının birlikteliğinin olumlu ve olumsuz tarafları neler bizler ile paylaşır mısınız?

UA:   Ben olumsuz bir yanı olmadığına inanıyorum belki de ben ve eşim çok şanslıyız ki birbirimizin halinden dilinden en iyi biz anlıyoruz. Bilakis büyük bir konfor. Meslektaş olmak hem destek, hem anlayış, hem sorunların çözümünde büyük avantajları da beraberinde getiriyor.

ST: Başladığınız günden bugüne sanat hayatınızda neler değişti?

UA: Hep hayalim TRT mikrofonlarından sesimi duyurmaktı ve buna inanarak bu yolda azmettim başka yollara, tarzlara tevessül etmedim bu zamanda Türk Müziği Sanatçısı olarak bir isim olabilmek ne kadar zor olursa olsun ben şöhret değil Türk Müziği dalında iz bırakan gerçek bir ses sanatçısı olmak için gayret ettim ve uzun yılların sonunda bunun meyvelerini görmeye başladım Rabbime şükürler olsun.  Kıymetli dinleyenlerimin bilhassa genç neslin sevgisini saygısını  ilgisini görmek benim için dünyalara bedel. Değişen birşey yok ben yine aynı heyecan ve aşkla şarkı söylemeye devam ediyorum

ST: Türk sanat müziğinde en çok konser veren etkinlik yapan sanatçılardan birisiniz bu başarınızın kaynağı nedir?

UA:  Sanırım işime olan saygım titizliğim ve musikimizin özünden ödün vermememden sağ olsunlar dinleyenlerimiz teveccüh gösteriyorlar.

ST: Diğer müzik dalları ile karşılaştırdığımızda özellik ile genç neslin ilgisi nasıl Türk sanat müziğine karşı?

UA: Maalesef diğer müzik dallarına göre daha az popüler tanıtmak için çok daha fazla çalışmak ve medyanın desteği önemli.

ST: Son derece düzgün bir fiziğe sahipsiniz. Spor yapıyor musunuz ve beslenme düzeninizi neye göre belirliyorsunuz?

UA:    Hayatımda hiç spor yapmadım bu konuda çok tembelim maalesef. Keza sağlıklı beslendiğimi de söyleyemem hele abur cubur çikolatasız günüm geçmez çok severim. Genetik şans ve hareketli olmamdan kaynaklı olabilir

ST: Angelina Jolie’ye benzetiliyorsunuz pek çok kişi tarafından sizde kendinizi benzer buluyor musunuz?

UA:  Çok güzel bir aktris ve hep imrenilen bir kadına benzetilmek elbette hoşuma gidiyor. Ama bunun için özel bir çabam yok zira ince kemik yapımız ve karakteristik yüz hatlarımız benziyor. Birilerinin dediği gibi bu sonradan edinilecek bir şey değil. Aman aman bir benzerliğimiz de yok o çok daha güzel. Ben de fena sayılmam

ST: Güzellik kavramı sizin için nedir?

UA:  Güzellik ruh ahlâk güzelliğiyle bütünleşmişse benim için güzelliktir. Hali dili tavrı gönlü bakışı güzel olmayan güzel değildir benim nazarımda. ST: Magazin ve sanat iç içe sizde sıklık ile magazin gündeminde yer alıyorsunuz. Magazin sanatçılar için olmaz da olmazmıdır? Sizin için magazin ne anlama geliyor?

ST: Sahneye çıkmadan önce nasıl hazırlanırsınız? Size uğur getirdiğine inandığınız şeyler varmı dır?

UA:   Sadece sahneye çıkarken değil her işe başlarken Rabbimin adını anar dua etmeye çalışırım.

ST: En beğendiniz Türk sanat müziği sanatçısı kim bay ve bayan olarak?

UA:   Kadınlarda Gönül Akkor ve Sabite Tur Gülerman erkeklerde de Ahmet Özhan

ST: Sanat dünyasında dostluklara inanıyor musunuz?

UA: Elbette inanıyorum ama gerçek  dost az bulunur . Bu sanat dünyası içinden veya dışından olabilir o karşınızdaki kişinin fıtratı iyi niyetine bağlı bir şey.

ST: 3 kelime ile Umut Akyürek’i tanımlamanızı istesek?

UA:  Bu benim için çok zor. Bu sorunun cevabını okuyucularımıza bırakalım izin verirseniz

ST: Türk sanat müziğinin hak ettiği yerde olduğunu düşünüyormusunuz?

UA: Musikimiz her ne kadar değilmiş gibi görünsede, hatta medya tarafından üvey evlât muamelesi görsede her zaman milletimizin başının tacı, gönlünün telini telini titretmeye devam ediyor. Bu yüz yıllardır değişmeyen bir gerçek. Gerçek sanat hiç bir zaman eskimez. Klasik sanatların deyimi yerindeyse modası geçmez.

ST: Bir dilek hakkınız olsaydı ne dilerdiniz?

UA: Ahhhh keşke dünya döndükçe  yavruları bütün masumları ,  hayvanları  her türlü kötülükten, eziyetten koruyabilseydim. Ama imtihan dünyasindayiz bu imkansız  maalesef kötülerde bu yalan hayatın hakikâti. Rabbim kötülere fırsat vermesin.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13