UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MERSİN’DE ŞİMDİ DE PREZERVATİF KAVGASI!

Son seçimlerden beri yeni başkan Vahap Seçer’le beraber şehirde bir garip rüzgarlar esmeye başladı. Aslında CHP’nin yeni kazandığı diğer illerde şu ana kadar pek bir anormallik yok. Ama Mersin Belediye Başkanı Vahap Seçer, eski deyimle tam bir “Televolelik Başkan”! Bu nedenle belli ki Mersin’den UçanKuş TV’ye de çok malzeme gelecek! Acaba UçanKuş Medya’nın TV kanalı UçanKuş TV’de Mersin’de bir büro mu açsa? İşte şimdi de Mersin’de prezervatif kavgası başladı.

MERSİN’DE ŞİMDİ DE  PREZERVATİF KAVGASI!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ve Mersin Üniversitesi tarafından Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezleri için 'İşbirliğini Geliştirme ve Danışmanlık Desteği Çalıştayı' düzenlendi.

Alanında uzman isimler Dünya AIDS Günü dolayısıyla üniversitede düzenlenen çalıştaya konuşmacı olarak katıldı. Çalışçayda AIDS ve HIV ile mücadele yöntemleri konuşuldu ve ayrıca prezervatif dağıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen Meclis Toplantısı'nda ise üniversitede prezervatif dağıtımı eleştirildi.

AK Partili Meclis Üyesi Mehmet Emin Kurt, “Sağlık Daire Başkanlığımız sağ olsun gitti, Mersin Üniversitesi'nin içinde prezervatif dağıttı. Bu bizim toplumumuzun örf ve adetlerine uygun mudur?” diye sordu.

Belediye Başkanı Vahap Seçer de, Sağlık Bakanlığı ile yaptıkları projenin ardından prezervatifleri dağıttıklarını belirtti.

Bunun üzerine Sağlık Daire Başkanı Dr. Hülya Atila, proje hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Projeyi, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ile Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin birlikte yürüttüğünü belirten Hülya Atila, şunları söyledi;

“HIV, AIDS alanında Mersin Üniversitesi, Birleşmiş Milletler ve özellikle de Sağlık Bakanlığı bizimle işbirliği protokolü yaptı. Burada kullanılan tüm materyaller belediye dışında bize hibe olarak geldi”

Dr. Hülya Atila'nın bilgilendirmesinin ardından bir kez daha söz alan Başkan Seçer, “Bundan sonra protokol yapmayız. Sağlık Bakanlığı gelir standı kendi kurar. Arkadaşlarımız söylenecek sözleri o zaman söyler. Bizi de kurtarın bu işten. Cahil insanlar bize her şeyi söylüyor. Ama siz meclis üyesisiniz, araştırın da gelin” dedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13