UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

WHATSAPP, FACEBOOK VE INSTAGRAM’A ENGEL!

Sosyal medya konusunda dünyanın en büyük şirketi haline gelen Facebook, WhatsApp ve Instagram'ı da kendi çatısı altında bulunduruyor. 2019'un başında Facebook tarafından yapılan açıklamayla birlikte üç uygulamanın tek çatı altında toplanacağı belirtilmişti. Bu plana bir engel çıktı!

WHATSAPP, FACEBOOK VE INSTAGRAM’A ENGEL!

Dünyanın en büyük sosyal medya şirketlerinden biri olan Facebook, yaptığı doğru yatırımlarla birlikte her geçen gün daha da çok büyüyor.

WhatsApp ve Instagram'ı satın alıp, rekabet ettiği firmalarda bulunan sevilen özellikleri kendi bünyesine katması sonucunda, diğer bütün uygulamalardan sıyrılan bir yapıya bürünmeyi başardı. 2019 yılının başında Facebook'un yaptığı açıklamada, üç uygulamanın da tek çatı altında toplanacağı belirtilmişti. Bu plana bir takım engeller çıktı!

2019'un başlarında Facebook'un kurucu ortağı Mark Zuckerberg, Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın mesajlaşma servislerinin aynı çatı altında toplanacağını açıklamıştı.

The Wall Street Journal'da yer alan bilgilere göre, ABD bu duruma engel olacak. Federal yetkililer Facebook'un antiterörist yasalarına uygun olup olmadığını araştırıyor.

Araştırma bittikten sonra ABD bu konuyla ilgili bazı tedbirler alabilir. Federal Ticaret Komisyonu, şirketin uygulamalarını nasıl birleştirdiğine odaklanacak. Duruma göre Facebook'un yaptığı şeyler rekabet karşıtı olursa, beklenen birleşme engellenebilir.

Şu an için herhangi bir açıklama yapılmadı. Facebook'a yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre, Facebook'un olaylarla ilgili endişeli bir görüntü çizdiği belirtiliyor.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERwhatsapp  ınstagram  facebook