UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

EGEMEN BAĞIŞ, GÜVEN MEKTUBUNU TESLİM ETTİ!

T.C. Prag Büyükelçiliği görevine geçtiğimiz ay başlayan Devlet ve AB Eski Bakanı Egemen Bağış, eşi Beyhan N. BAĞIŞ ve mesai arkadaşları ile birlikte bugün Çek Cumhurbaşkanlığı Protokolü tarafından rezidansından alınarak Prag kalesine götürüldü ve saat tam 15’te Prag kalesinin girişindeki büyük avluda Çek askeri bandosu İstiklal marşımızı çalarken Prag kalesine ay yıldızlı, şanlı bayrağımız çekildi.

EGEMEN BAĞIŞ, GÜVEN MEKTUBUNU TESLİM ETTİ!

Büyükelçimiz ve heyeti daha sonra Prag Kalesindeki Cumhurbaşkanlığı ofisine geçti ve Sayın Bağış, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Çekya Cumhurbaşkanı Sayın Miloş Zeman’a hitaben yazdığı güven mektubunu teslim ederek tüm resmi yetkilerini üstlenmiş oldu. Prag Kalesi avlusundaki töreni izleyen birçok vatandaş ve soydaşımız da istiklal marşını dinlerken duygulu anlar yaşadı.

Cumhurbaşkanı Zeman’a güven mektubunu verdikten sonra daveti üzerine kendisi ile yarım saati aşkın bir kahve sohbeti yapan Bağış çifti görüşmemin çok samimi ve yapıcı geçtiğini belirtti. Büyükelçi Bağış, dün Çekya’da 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın taziye mesajını ilettiğini Zeman’ın ise Türkiye ile Çekya arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için yeni büyükelçimizin çaba göstermesini istediğini bildirdi. Büyükelçi Bağış’ın Cumhurbaşkanı Zeman’a Türk lokumu hediye ettiği öğrenildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13