UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN “NOBEL” TEPKİSİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Sürgünün 75. Yılında Ahıska Türkleri Anma programında açıklamalarda bulunuyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN “NOBEL” TEPKİSİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Sürgünün 75. Yılında Ahıska Türkleri Anma programında açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

“Bugün bu salonda tam 75 senedir vatan hasreti döken, göz yaşı döken Ahıskalı kardeşlerimiz var.”

“Ders çıkarılmayan tarih tekerrür eder.”

“Köklerimizi, köklerimizle bağımızı güçlendiren ata yadigarı eserlerimizin yok olup gitmesine izin vermemeliyiz. Restorasyon çalışmasıyla gelecek kuşaklara aktarmalıyız.”

“Bundan 75 yıl önce Ahıska'da insanlık tarihinin en utanç verici dönemlerinden biri yaşandı. 100 bine yakın Ahıska Türkü Stalin tarafından sürgün edildi. O dönemi bir Ahıskalı kadın şöyle anlatıyor; Henüz 10 yaşındaydım. Bir sabah annem alıp dedemlere götürdü. Herkes orada ağlaşıyordu. Meğer bizi süreceklermiş. Bizi köyden çıkarttılar. Savaştan sonra ana vatanımıza döneceğimize çoğunu inandırdılar. Hepimizi vagonlara koydular. Günde bize 1 kere yemek veriyorlardı. Su yok, tuvalet yok. Yanımıza aldığımız yiyeceklerle 1 ay hayatta kaldık. Bu hikaye binlerce Ahıskalı'nın yaşadıklarıdır. 20 bin Ahıska Türkü sürgün sırasında yurtlarından uzakta yaşıyor.”

“Nobel Edebiyat Ödülü'nün bir faşiste verilmesi utanç vericidir, bu bir rezalettir”.

“Soykırım heveslilerini ödüllendirmek, yeni soykırımlara icazet vermektir. Nobel komitesi hem edebiyat hem barış ödülü alanında daha önce de vahim kararlar almıştı.”

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERERDOĞAN  NOBEL  CUMHURBAŞKANI