UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FELAKETTE CAN KAYBI SAYISI ARTTI!

Yeni Zelanda, infilak eden volkanın çevresinde kaybolan sekiz kişinin yüksek ihtimalle öldüğünü resmen açıkladı. Böylece felakette can kaybı 13'e çıktı.

FELAKETTE CAN KAYBI SAYISI ARTTI!

Dünyanın anbean izlediği Yeni Zelanda'daki yanardağ patlamasında son dakika gelişmesi var. Kurban ve yaralıların hangi ülke vatandaşı olduğu duyuruldu.

Yeni Zelanda polisi, dünden bu yana aranan sekiz kayıptan ümidin kesildiğini ve kayıpların yüksek ihtimalle White Island'da öldüğünü resmen açıkladı.

Whakaari Yanardağı patladığında adada iki İngiliz, dört Alman, beş Yeni Zelandalı, iki Çinli, bir Malezyalı, dokuz ABD'li ve 24 Avustralyalı vardı.

Hükümetten yapılan açıklamada ise ülkedeki hastanelerin yanık tedavi ünitelerinin kapasitelerinin dolduğu belirtiliyor. Buna göre, hastanelerdeki 31 yaralının 27'sinin durumu ağır.

Hükümet, vücutlarında yüzde 71 oranında yanıklar olan yaralıların bazılarının kurtulamayabileceğini vurguluyor.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Salı günü düzenlediği basın toplantısında, ada üzerinde yapılan keşif uçuşlarında herhangi bir yaşam belirtisine rastlanmadığını açıkladı.

Jacinda Ardern, ölümler ve kayıplardan dolayı 'çok derin üzüntü' duyduğunu söyledi.

Ardern, patlamanın duyulmasıyla olay yerine ilk ulaşan kurtarma ekipleriyle de buluştu ve bazılarına sarıldı.

Yeni Zelanda polisi, yanardağın da bulunduğu ada çevresindeki turistik gezilerden dolayı ölümlerle ilgili cezai soruşturma başlatacak.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERvolkan  yanardağ  patlama  ölü