UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İKİNCİ KRİTİK TOPLANTI BUGÜN!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2020 yılı asgari ücretini belirlemek için bugün TÜRK-İŞ'in ev sahipliğinde ikinci toplantısını yapacak.

İKİNCİ KRİTİK  TOPLANTI  BUGÜN!

Asgari ücretten doğrudan etkilenenlerin sayısı 6.5 milyon olarak belirtiliyor. Dolaylı etkilenenler ile bu sayı 10 milyona kadar çıkıyor.

Toplantıda, Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıklarının temsilcilerinin yıl içerisindeki ekonomik ve sosyal gelişmelere dair sunum yapması ve 2020 hedeflerinin paylaşılması bekleniyor.

YENİ ASGARİ ÜCRET DÖRDÜNCÜ TOPLANTIDA BELİRLENECEK

Komisyon ilk toplantısını 2 Aralık'ta yapmıştı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığındaki ilk toplantıda Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, tarafların bakış açısını dikkate alarak ortak bir noktada buluşmak istediklerini belirterek, "Komisyonda tıpkı geçtiğimiz yıl olduğu gibi asgari ücretin tüm tarafların uzlaşısı ile tespit edilmesini canı gönülden diliyorum." ifadelerini kullandı.

Komisyon gelecek hafta Salı günü Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nda (TİSK) yapacağı üçüncü toplantının ardından aralık ayının son haftasında gerçekleştireceği dördüncü toplantıda yeni asgari ücreti belirleyecek.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERasgari ücret