UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ACUN-FOX HIRSIZLIK DAVASI!

Fox TV çaldı mı çalmadı mı?.. Bunun masaya yatırılması bile hiç hoş değil… peki ne yapılmalı?.. Gökhan Kaya yazıyor:

ACUN-FOX HIRSIZLIK DAVASI!

Günlerdir okuyorsunuz.

Acun Ilıcalı’nın, Fox TV’e açtığı davayı… (TV 8’deki Yemekteyiz programının, Fox TV’de Zuhal Topal’la Sofrada diye yapılması iddiası)

Davadaki bilirkişi raporu da ortaya çıkınca, olay iyice büyüdü, davalarla daha da büyüyecek gibi…

Bense, direkt sonuca gideceğim bu yazıda…

Tartışılan ne?.. Fox TV’nin hırsızlık yapıp yapmadığı… Yani hiç de hoş bir konu değil…

Ancak bence Fox TV, böyle bir konuyla masaya yatırıldığının farkında değil… Türkiye’de hukuk işliyor ama herkes biliyor ki, biraz geç işliyor!.. Bu Fox için daha da kötü… Yakında, özellikle de siyasi kanatta yapılan tartışmalarda güm diye “Hırsızlar ne konuşuyor” gibi cümlelerle bile karşı karşıya kalırlarsa şaşırmayız!..

Bu durumda en doğru şey, bence bu konunun kapatılması için adım atmaktır. Belki bazı yanlış anlaşılmalar vardır v.s v.s Ama konuşulmadan, mahkemelerde görüşürüz mantığıyla gidilirse, bu çekişmeden en büyük zararı Fox markası görecektir.

Bizim burada, yıllarca efsane gibi anlatılır. Benzer bir durum buradaki büyüklerimizin ürettiği/yarattığı Televole ekibinin de başına gelmiştir. Taklidi yapılmıştır. Sonuçta taklidi yapanların şu anda nerede olduğunu bilen bile yoktur, kaybolup gitmişlerdir!.. Ama gerçeğini yapanlar bu kavgadan o kadar sıkılmıştır ki, işte o zaman, o dönem yarattıkları markadan bile vazgeçip yine kendileri yarattıkları UçanKuş markasıyla yürüme kararı almışlardır.

Bu davalar biraz uzun sürer ama sonuçta bir gün biter… Bizim bildiğimiz kadarıyla Can Tanrıyar ve arkadaşları da o dönem ayrıldıkları kanaldan, uzun süren mahkemeler sonucu milyon dolarlık tazminat almışlardır. Ama yine de nefret gelip, markalarını değiştirmiş ve tertemiz bir haberci ismi olabilecek UçanKuş ismine/markasına dönmüşlerdir.

Gün gelir benzerleri yaşanır. Ancak Fox, global bir marka, Türkiye’de bu şekilde bir kirlilik yaşasa bile bir isim değişikliği yapamaz.

Biz bu davada kimin haklı, kimin haksız olduğuna bile girmek istemiyoruz. Tarafsız kalmak adına… Ama bu davanın masaya yatırılmasının bile (içinde hırsızlık geçen bir davanın) hiç hoş değil…

Umarız uzun sürmez…

GÖKHAN KAYA

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13