UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MAHKEMEDEN EMSAL KARAR! ESKİ SEVGİLİNİN FOTOĞRAFLARI SİLİNECEK!

İtalya'da ilginç bir mahkeme yaşandı. Ayrıldığı sevgilisinin sosyal medyadaki fotoğraflarını silmesini isteyen adam, olumsuz yanıt alınca mahkemeye başvurdu. Hâkim, tüm fotoğrafların silinmesine karar verdi.

MAHKEMEDEN EMSAL KARAR! ESKİ SEVGİLİNİN FOTOĞRAFLARI SİLİNECEK!

Sabah gazetesinden Mustafa Kaya'nın haberine göre; İtalya'da bir mahkeme, eski sevgililerin sosyal medyadaki fotoğraflarını sildirme hakkı olduğuna karar verdi. BBC'de yer alan habere göre, Bari kentinde yaşayan 55 yaşındaki ismi gizli tutulan bir adam, ayrıldığı sevgilisinden Facebook'taki fotoğraflarını kaldırmasını istedi.

Ancak eski sevgili bu talebi reddetti. Bunun üzerine adam, eski sevgilisine resmi olarak ihtarda bulundu. Bundan da bir sonuç alamayınca mahkemeye başvurdu.

Adamı haklı bulan mahkeme, davacının söz konusu fotoğrafların sosyal medyada yayımlanmasına önce onay vermiş olsa da, daha sonra bu rızayı geri çekebileceğine karar verdi.

Eski sevgilisinin açık şekilde rızası olmadığını bildirmesine rağmen kadının, fotoğraflarını silmeyerek "kişisel görüntü istismarı" işlediğine hükmedildi.

Geçtiğimiz ay açıklanan karara göre davalı kadın, sosyal medya sitesi Facebook'ta 36 ayrı albümde yayımladığı 1000'den fazla fotoğrafı silmeye mahkûm edildi. Mahkeme, hem davacının hem de davacının çocuklarının görüldüğü tüm fotoğrafların silinmesi gerektiğine karar verdi.

Ayrıca, kadın mahkeme masraflarının yanı sıra, mahkeme emrini yerine getirmediği her gün için 2 euro sembolik para cezası da ödeyecek. Ülke basınında geniş yer bulan karar, tüm sosyal medya kullanıcıları için de önem teşkil ettiği ve benzer kararların arkadaşlar ve aile üyeleri arasındaki benzer anlaşmazlıklar için de alınabileceği vurgulandı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERMAHKEME  İTALYA