UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MEDYADA “HIRSIZLIK” KAVGASI!

Aylardır süren ve herkesin merakla beklediği davada bilirkişi raporu ortaya çıktı. Medyada “Hırsızlık” kavgası! Acun Ilıcalı ile FOX TV arasında eşi görülmemiş büyük olay! Konu FOX TV’de Zuhal Topal’ın sunduğu “Zuhal Topal’la sofrada” programının TV 8’deki “Yemekteyiz” programının taklidi olması!!!

MEDYADA “HIRSIZLIK” KAVGASI!

Acun Ilıcalı ile FOX TV arasında aylardır süren mahkemede bilirkişi raporu ortaya çıktı. İşte raporu bugün tam sayfa manşetten veren Sabah-Günaydın’ın haberi;

Işık Üniversitesi tarafından hazırlanan bilirkişi raporu, FOX TV’nin Sofrada programının formatını, TV8’deki Yemekteyiz’den çaldığını ispatladı. GÜNAYDIN o rapora ulaştı. Acun Ilıcalı, gelişmelerle ilgili GÜNAYDIN’a konuştu: “FOX TV avukatları, uzlaşmak için üç kez avukatım Hakan Öncel’le görüştü, en son para teklif ettiler, kabul etmedik”

UZLAŞMAK İÇİN DE AVUKATIMA PARA TEKLİFİNDE BULUNDU'

Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı, FOX TV'de yayınlanan 'Sofrada' programının, kendi kanalı TV8'de yayınlanan 'Yemekteyiz' programının taklidi olduğunu iddia ederek, bu emek ve fikir hırsızlığına karşı FOX TV'ye dava açtı. İki programın birbirinin aynısı olduğunu söyleyen Ilıcalı; programların içerik, teknik, akış gibi unsurlarının incelenmesi için Işık Üniversitesi'ne başvurdu. İki yarışma detaylı şekilde incelendi; benzer ve farklı yanları tespit edildi. Detaylarına GÜNAYDIN'ın ulaştığı bilişkişi raporu; Ilıcalı'nın haklı olduğunu ortaya koydu. Analizin sonucuna göre; 'Yemekteyiz' ile 'Sofrada' biçim ve içerik, mekan seçimi, kamera kullanımı, dışses katkısı gibi teknik özellikler bakımından aynı.

'MALIMI ÇAL AMA FİKRİMİ ÇALMA'

Haklılığı ispatlanan Ilıcalı konu hakkında şunları söyledi: "FOX TV'nin formatta çalıntı yaptığı belgelenmiş oldu. Biz yüzbinlerce dolar ödeyerek programın formatını ITV'den aldık. Dünya kadar para ödedik taklidinin yapılmaması için. Fakat FOX TV bizim programın aynısını yayınlıyor. Bununla ilgili yetkililerle de görüştüm, uyardım onları. Bilirkişi raporu da aynen bunları söylüyor. Yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağım. FOX TV'nin avukatları benim avukatıma para teklifinde bulundu, kabul etmedik. Benim için fikir hırsızlığının normal hırsızlıktan farkı yok. Hatta malımı çal, fikrimi çalma."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13