UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ASGARİ ÜCRET İÇİN PAZARLIK BAŞLADI!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2020'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantısını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında gerçekleştiriyor.

ASGARİ ÜCRET  İÇİN PAZARLIK  BAŞLADI!

Bakan Selçuk'un açıklamaları şöyle:

Reel anlamda asgari ücreti 1.5 kat artırmış durumdayız.

Asgari ücretin sosyal ve ekonomik konjonktür ile uyumlu, kalkınmaya ve verimliliğe katkı verecek şekilde belirlenmesi önem arz etmekte

Emeğe, alın terine her daim sahip çıkmaktayız. Asgari ücretin satın alma gücüne yansımasına baktığımızda AB üye ve aday ülkeleri arasında 2019'da ülkemiz 10. sıraya yükselmiş durumda. Asgari ücretlilerin gelirinde vergi dilimi düşüşünü kanunla önlemiş olduk. Asgari ücret bir sosyal koruma ücreti olmasına rağmen, ihbar, kıdem tazminatı, prim, AGİ'yi de birebir etkiliyor.

Tüm ülke ekonomisin de belirliyor burada tespit edeceğimiz seviye. İşsizlik rakamlarının tek haneye geldiğini de görüyor olacağız inşallah. Buradaki temel meselemiz işin temel meselesini yani istihdamı korumak olmalı. Burada çalışmalarını aralık ayı boyunca sürdürecek olan komisyonun ikinci toplantısı TÜRK-İŞ, üçüncü toplantı ise DİSK'in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Asgari ücretin geçtiğimiz yıl olduğu gibi tüm tarafların uzlaşısıyla tespit edilmesini canı gönülden diliyorum.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERasgari ücret