UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

RAHİPLERE EVLENME İZNİ ÇIKABİLİR!

Almanya Katolik Kilisesi, son dönemlerde rahiplere yönelik cinsel istismar suçlarının artması sonrası din görevlilerinin bekar olma şartı ve kadınlara kilise hiyerarşisinde daha fazla görev verme gibi konularda karar almak için geniş çaplı bir toplantıya girdi.

RAHİPLERE EVLENME İZNİ ÇIKABİLİR!

Almanya Piskoposlar Konseyi ve Alman Katolik Merkez Komitesi tarafından yapılan görüşmelerde alınacak kararların Vatikan'ı bağlamayacağı ancak kızdırabileceği düşünülüyor. Reform sürecinin yaklaşık 2 yıl kadar süreceği öngörülüyor.

Söz konusu reformlar arasında devrim niteliğinde kararların alınması gündemde. Bunlar arasında cinsel istismar suçlarının artması sonrası rahiplerin yaşantılarının masaya yatırılması da yer alıyor. Buna göre; kilisede çalışan din görevlilerinin bekar kalma şartının kalkma ihtimali de bulunuyor.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis ve Vatikan'ın önde gelen dini liderleri daha önce konuyla ilgili çekincelerini dile getirmiş, bu kararların Katolikler arasında bölünmeye yol açabileceği belirtilmişti.

CNN'e göre Almanya'daki Katolik Kilisesi bu toplantıda kadın din görevlilerinin kilisedeki konumu, Katolik kilisesinin cinselliğe ve cinsel ahlaka bakışı, Kilise içerisindeki güç, eşcinselliğe bakış, rahibelerin kiliselerin başına atanması gibi hassas konuları da ele alacak.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERRAHİPLERE