UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SAAT VERİLDİ! SAĞANAK YAĞIŞ GELİYOR!

Son dakika hava durumu açıklaması: İstanbul'da uzun bir süredir devam eden kurak havanın ardından vatandaşların beklediği yağış duyurusu meteoroloji tarafından yapıldı. Yarın saat 06.00 ile 17.00 arasında İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Bursa'da kuvvetli sağanak bekleniyor.

SAAT VERİLDİ! SAĞANAK YAĞIŞ GELİYOR!

Meteoroloji, uzun bir süredir hasret kalınan yağışlı havanın yarından itibaren etkisini şiddetli bir şekilde göstereceğini duyurdu. Özellikle İstanbul'da sonbahar döneminde yağmur yok denilebilecek kadar az yağarken barajlardaki doluluk oranının düşmesi nedeniyle vatandaşlarda endişe hakimdi.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada,

'Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Bursa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Kuvvetli yağışla birlikte rüzgarın da güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli yağış ve rüzgarın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, yıldırım, sel gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.' dedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmeteoroloji  hava durumu  istanbul