UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TÜRK VATANDAŞLARIN KALDIĞI OTEL ÇÖKTÜ!

Arnavutluk'ta meydana gelen 6.4'lük depremin ardından 5.3 ve 5.4 büyüklüğünde iki deprem daha oluştu. Enkaz altında kalanlar olduğu bildiriliyor.

TÜRK VATANDAŞLARIN  KALDIĞI OTEL ÇÖKTÜ!

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi Arnavutluk'ta merkez üssü başkent Tiran'ın 34 km kuzeybatısı olan 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Yerel saatle 03:54'te meydana gelen deprem yerin 10 km altında oluştu. 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından 5.3 ve 5.4'lük iki deprem daha meydana geldi. Depremler sebebiyle çok sayıda binada hasar oluştuğu ve enkaz altında kalanlar olduğu bilgisi geliyor.

Depremler sebebiyle ilk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirdi, 150'den fazla kişi yaralandı.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, yaralanan 150 kişinin tedavilerinin hastanelerde devam ettiği, sağlık ekiplerinin Tiran, Dıraç ve ülke genelinde hazır bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

Arnavutluk genelinde itfaiye ekipleri ile silahlı kuvvetlerin çalışmalar gerçekleştirdiği aktarıldı. Eğitim, Spor ve Gençlik Bakanlığı Tiran, Dıraç ve Leş (Lezha) şehirlerinde bugün eğitime ara verildiğini duyurdu.

Tiran Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada şiddetli depremler sebebiyle yaşamını yitirenler arasında Türk vatandaşlarının bulunmadığı bildirildi. Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Ahmet Yörük, 20 Türk’ün kaldığı bir otelin çöktüğünü fakat herkesin kurtarıldığını duyurdu.

Şiddetli depremler sebebiyle ülke genelinde elektrik kesintisi ve iletişim sorunları yaşandığı bildiriliyor.

Deprem Yunanistan, İtalya, Karadağ, Kosova, Bosna Hersek, Kuzey Makedonya, Hırvatistan ve Sırbistan'da da hissedildi.

Arnavutluk'ta 21 Eylül'de meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremde 132 kişi yaralanmış, 600'den fazla yapı zarar görmüştü.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERarnavutluk  otel  enkaz