UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

"BEN YAPMADIM" DEMİŞTİ! O KADIN TUTUKLANDI!

İstanbul, Karaköy'de yolda yürüyen G.İ.'yi darp eden kadın emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli kadın ilk ifadesinde, "Ben yapmadım." dedi.

"BEN YAPMADIM" DEMİŞTİ! O KADIN TUTUKLANDI!


 

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Semahat Y.'nin 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan tutuklandı.

Karaköy'de dün meydana gelen olayda yolda arkadaşıyla yürüyen G.İ.'nin yanından geçen bir kadın, genç kızı darp etmişti.Gözaltına alınan şüpheli ifadesi için Taksim Polis Merkezi'ne götürüldü. Buradaki, işlemleri tamamlanan kadın, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, adliyeye sevk edildi. Şüpheli kadın ilk ifadesinde, "Ben yapmadım." dedi.

 

"BEN YAPMADIM"

 

İstanbul Karaköy'de yolda yürüyen iki başörtülü kadına saldıran kadının kimliği ve ilk ifadesi ortaya çıktı. Şüphelinin adının Semahat Y. emniyet ifadesinde her şeyi inkar etmesi, kameralara görüntülerine rağmen 'yapmadım, o kişi ben değildim' demesi dikkat çekti. Şüphelinin ayrıca emekli Gıda Mühendisi olduğu belirlendi.

 

"YOK ÖYLE BİR ŞEY"

 

Şüpheli Semahat Y.'ye mağdurlar F.Y. ve G.İ.'ye saldırarak onlara küfürler ettiğinin sorulması üzerine "Yok öyle bir şey yok. Kesinlikle kabul etmiyorum. O kişi ben değilim. Ben Galatasaray Lisesi'nin orada, Meşrutiyet Caddesi'nde bir hanın içinde adı olmayan atölye ofis yerindeydim. Benim çalışma alanımdır orası… Aktif bir yer değildir. Oradaydım" dedi.

 

"İÇERİDE YALNIZDIM"

 

Şüpheli ayrıca emniyetin "Bu hususta tanığınız veya içeride kamera kaydı var mıdır?" sorusuna "İçeride yalnızdım, kamera da yoktur. Saat: 15:00 – 17:00 arasında Meşrutiyet Caddesi üzerindeki bir kafeye 3-4 defa gittim. Kahve içtim" dedi.

 

"GÖRÜNTÜLERİ KABUL ETMİYORUM"

 

Şüpheli ifadesinin devamında şu satırlara yer verdi: "Ben görüntüleri kabul etmiyorum. Daha doğrusu o kişi ben değilim. Bugün Karaköy'e gitmedim. Polis benzetmişse şikayetçilerin benzetmesi doğaldır. Psikolojik bir rahatsızlığım yok. Kullandığım bir ilaç yok. Olay günü yani 15 Kasım 2019'da Marmaray'ı kullanmadım. Şikayette bulunan kişileri tanımıyorum, aramızda da bir husumet yok. Üzerime atılı suçlamayı reddiyorum. Ben bütün gün Galatasaray Lisesi civarındaydım. Kamera görüntülerindeki kişi de ben değilim."

 

Karaköy'de başörtülü kadına saldırdığı gerekçesiyle  gözaltına alınan şüpheli Semahat Y, 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme"  suçundan tutuklanması istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

 

TUTUKLAMA TALEBİYLE HAKİMLİĞE SEVK EDİLDİ

 

Savcılığın sevk yazısında, şüphelinin yoldan geçerken hiç tanımadığı  19 yaşındaki müştekilere hakaret ve küfürler ederek kin ve nefret söylemlerinde  bulunduğu, akabinde tehdit ettiği anlatıldı.

 

Şüphelinin müştekinin başörtüsünü eliyle zorla çıkartmaya yeltendiği,  bu amaçla vücut dokunulmazlığını ihlal ettiğinin hem beyan hem de kamera  kayıtlarında belirlendiği aktarılan yazıda, "Müştekilerin dini inançları  doğrultusunda bir kıyafet tercih ettikleri, şüphelinin müştekilere karşı kişisel  hiçbir husumeti ve ihtilafı bulunmamasına rağmen sırf dini inançları sembolize  ettiği düşüncesiyle bu kıyafeti araç olarak kullanmak suretiyle müştekilerin dini  inançlarına bir saldırı gerçekleştirdiği anlaşılmıştır. Aleni olarak kabul edilen  sokakta gerçekleşen bu fiilin TCK 216/1. maddesinde düzenlenen suç kapsamında  kaldığı kanaatine varılmıştır." denildi.

 

Yazıda, toplumun çok büyük bir kesimi tarafından benimsenen dini  inançlara yönelik gerçekleştirilen bu suç fiilinin, toplumsal çatışmalara yol  açacak mahiyette olduğu ifade edilerek, kamu güvenliği açısından açık ve yakın  tehlike oluşturacak nitelikte olduğu vurgulandı.

 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERKaraköy saldırgan