UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

EŞİNİN SPERMİ ÖLDÜRÜYORDU!

ABD'de bilim insanlarını şoke eden bir olay yaşandı. Maryland eyaletinde yaşayan bir kadın eşiyle cinsel ilişki sonrasında aniden fenalaştı.

 EŞİNİN SPERMİ  ÖLDÜRÜYORDU!

ABD’nin saygın tıp dergilerinden American Journal of Medicine’de yayınlanan bir makalede 46 yaşındaki kadının eşiyle cinsel ilişkiye girdikten sonra hastanelik olduğu ve ölümden kılpayı kurtulduğu detaylarıyla aktarıldı.

Doktorlar Mark Marchitto, Devin Petrone ve Jeremy Gradon’un hazırladığı makalede Baltimore’daki Sinai Hastanesi’nin yoğun bakım servisine baş dönmesi, ishal, terleme ve ellerde ve ayaklarda kaşıntı semptomlarıyla getirilen bir kadının şaşkınlık yarattığı aktarıldı.

Makalede, “Doktorlar ilk olarak sepsisten şüphelendi fakat testler yapıldıktan sonra anafilaksik şok yaşandığını anladı” şeklinde doktorların hastanın durumunu tam olarak kavrayamadıkları belirtildi.

Öte yandan genç kadının eşiyle konuşan doktorlar adamın bakteriyel enfeksiyon geçirdiğini ve bu sebeple penisilinin bir farklı türü olan antibiyotik nafsilin kullandığını anladı. İsmi açıklanmayan kadının herhangi bir şeye alerjisi olup olmadığını soran doktorlar, genç hastanın penisiline alerjisi olduğunu öğrenince durum çözüldü. Penisilin cinsel birliktelik sırasında adamın sperminden kadını etkilemişti.

Makalede, “Kadın ve eşi penisilinden uzak duruyorlarmış zaten. Fakat adamın ilacında aldığı penisilinin vücut sıvısından etkileyebileceğini tahmin etmemişler. Bu bilgi öğrenildiğinde hasta kolayca tedavi edilebildi” ifadesi kullanıldı.

Yetkililerin kadını, “Antibiyotikler bitene kadar eşinizle cinsel ilişkiye girmeyin” diyerek taburcu ettiği belirtildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERevlilik    sperm