UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

‘GELDİ, GİYDİ, GİTTİ!!!’

İzlerken, filmde söylendiği gibi ‘elleriniz titreyecek’!.. Fazla söze gerek yok! Atatürk’ü saygıyla anıyor ve ‘helal olsun Kiğılı’ diyoruz.

‘GELDİ, GİYDİ, GİTTİ!!!’

O’nun Kıyafeti Kiğılı 10 Kasım

- Bizim hikayemiz onun ebediyete ulaştığı 1938 yılına dayanıyor. Erkek giyim kategorisinde 81 yıllık öncü bir marka olarak gücümüzü ise yıllarını bu mesleğe adamış terzilerimizden ve tasarımcılarımızdan alıyoruz.

- Tam da bu nedenle, bu yılki 10 Kasım filmimizde Kiğılı’nın Atatürk’e bakış açısını onların gözünden, onların cümleleriyle vermek istedik. Yaklaşık 25 yıldır kıyafet diken, ayakkabı tasarlayan bu ustalara, “Peki, Atatürk’le aynı dönemde yaşasaydınız, ona nasıl bir kıyafet dikerdiniz?” diye sorduk. Bu soruya yanıt vermenin en çok yılların ustası olarak onlara yakışacağını düşündük.     

- Bugünün en iyi kıyafetlerini diken bu ustalar, ona dikecekleri kıyafetleri tarif edemedi. Kıyafetleri tarif edemediler; ama ağızlarından çıkan her bir sözcük, O’nu en güzel şekilde tarif etmenin, anlatmanın yolu oldu bize göre.

- Şimdiye kadar yüzlerce belki de binlerce gömlek dikmiş, O’nun kıyafetinin nasıl olması gerektiğini tarif eden, yılların ustası terzilerimize, Atatürk için bir gömlek tasarlamalarını istediğimizde; Ateş’ten gömlek giyen birine uygun bir tasarımı yapmanın ve hayal etmenin çok zor olduğunu dile getirdiler. Atatürk’ün kıyafetinin sadece bir giysi değil bir değer olduğunun altını çizdiler.

- Ayakkabı ustalarımızın da yanıtı farklı değildi. “Ben onun için bir ayakkabı tasarlasam bile, nice savaşlarda, Samsun’dan Erzurum’a Sivas’a, Anadolu’nun her köşesinde adım adım gezen bir ayakkabının değerinde olmaz ki...” diye yanıtladı soruyu.

- Erkek giyim kategorisinin öncü bir firması olarak, her yıl bu tarihte, Atatürk’ü klişe ve ezberlenmiş sözcüklerle değil, ona duyduğumuz saygı ve özlemi en içten duygularımızla ve bizim işimize uygun bir şekilde aktarmaya çalışıyoruz. Gelecek nesillerin onu, kararlılığı, cesareti, azmi ve mücadelesiyle hatırlaması en büyük temennimiz…      

- Çünkü filmin sonunda sevilen sanatçı Emre Kınay’ın seslendirdiği gibi, “Onun kıyafeti sadece bir ceket ya da sadece bir gömlek değildi. Onun ceketi, bu ülkenin yükünü taşıyan omuzlarına adeta bir zırh gibiydi. O, dört bir tarafı düşmanlarla sarılı bir ülkenin ateşten gömlek giymiş bir lideriydi”.  

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERKİĞILI  10 KASIM