UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

METEOROLOJİ BİRÇOK İLİ UYARDI! KAR GELİYOR!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yayımlanan son dakika hava durumu tahminlerine göre yurdun birçok kesimi bugünü yağışlı geçirecek. Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşmesinin ardından bazı bölgelerimizde kar yağışı ve karla karışık yağmur bekleniyor.

METEOROLOJİ BİRÇOK İLİ UYARDI! KAR GELİYOR!

Kasım ayının ilk günü itibariyle yurt genelinde hava sıcaklıklarında ciddi bir düşüş yaşandı. Havaların soğumasının ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden de son dakika hava durumu uyarısı geldi. Yayımlanan son hava durumu tahmin raporlarına göre, haftanın son iş gününde ülke genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, Artvin, Kars, Ardahan ve Bayburt için karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı uyarısı yapıldı. Evden çıkmadan önce vatandaşlar, "Bugün hava nasıl olacak' sorusunun yanıtını araştırıyor.

FIRTINA VE KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, ülke genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak.

Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Şırnak ve Muş çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

Yağışların sabah saatlerinden itibaren İskenderun Körfezi'nde kuvvetli, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında çok kuvvetli olarak yarın akşam saatlerine kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Rüzgarın Marmara'nın güneyi ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli, Marmara'nın kuzey kesimleri ile Batı Karadeniz kıyılarında çok kuvvetli ve yer yer şiddetli esmesi öngörülüyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmeteoroloji  hava durumu