UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN SON DAKİKA AÇIKLAMALARI…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bize düşen görev; milletimizin Anadolu’daki bin yıllık varlığına ve gücüne uygun şekilde yeni hedefler, yeni vizyonlar ortaya koyarak yolumuza devam etmektir." dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN SON DAKİKA AÇIKLAMALARI…

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Barış Pınarı Harekatı'nı protesto amacıyla konuşma yapmaktan vazgeçenlerin demokrasiyi hazmedemediklerini düşünüyorum. Terör örgütlerine destek verdiklerini düşünüyorum. Bu tiplerin teröre karşı olduklarını hiçbir yerde anlatmalarına gerek yok."" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bize düşen görev; milletimizin Anadolu’daki bin yıllık varlığına ve gücüne uygun şekilde yeni hedefler, yeni vizyonlar ortaya koyarak yolumuza devam etmektir."

"Türkiye, sadece kardeşleriyle olan kader birliği sebebiyle oradadır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sınırları terle ve kanla değil de masa başında cetvelle çizilerek oluşturulan devletlerin, hiçbir zaman gerçek devlet olamayacağının ortaya çıktığını söyledi.

Türkiye'nin hiçbir ülkenin topraklarında, hiçbir toplumun özgürlüğünde veya çıkarlarında gözü olmadığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Herkes Suriye'de, Irak'ta, Afganistan'da, Libya'da, Afrika'da, Balkanlar'da başka niyetlerle at koşturuyor olabilir. Türkiye, sadece kardeşleriyle olan kader birliği sebebiyle oradadır. Bu, 'bir damla petrolü bir damla kandan daha değerli görenlerin' asla anlayamayacağı büyük bir erdemdir." 

"Biz hiçbir ayrım yapmadan zulme zulüm demeye devam edeceğiz"

Erdoğan, "Biz hiçbir ayrım yapmadan, zalime zalim, teröriste terörist, haksızlığa haksızlık, zulme zulüm demeye devam edeceğiz. Hiçbir zaman Türkiye olarak 17-18 yıllık görev süremizde biz terör örgütüyle masaya oturmadık, oturmayız ve oturmayacağız." diye konuştu.

Diplomasinin sadece güçlülerin baskı aracı olarak kullanılmaya devam edilebilmesi mümkün olmadığını söyleyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Karanlıkta göz kırpılarak perde arkasından toplumları yönetme devri kapanmıştır." 

Erdoğan, "Kuzey Suriye'de, eğer 30 bin tır Irak üzerinden silah, mühimmat, araç-gereç buraya sokuluyorsa, acaba bu 'ben dünyanın en güçlüsüyüm' diyenler bunu neyle izah edecekler, bunu hangi demokratik anlayışla izah edecekler?" dedi.

Erdoğan, Türkiye ile empati yapmak yerine başımızdaki terör ve sığınmacı sorunlarının ilanihaye Türkiye ile sınırlı kalacağını düşünenlerin, yanıldığını aktardı.

Erdoğan, düşünce ve inanç özgürlüğüne inananların, ne inancını, ne düşüncesini, dolara asla değişmeyeceklerinin altını çizdi.

"Küresel sistemin lokomotif kuruluşlarının yeniden yapılandıralım"

Küresel sistemin lokomotif kuruluşlarının yeniden yapılandırılması çağrısında bulunan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gelin Birleşmiş Milletler başta olmak üzere, küresel sistemin lokomotif kuruluşlarını yeniden yapılandıralım diyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Tüm Batı, teröristlerin yanında yer aldı ve hepsi birlikte bize saldırdılar. NATO ülkeleri dahil, Avrupa Birliği ülkeleri dahil hepsi. Hani siz terörizme karşıydınız, hani siz teröre karşıydınız, yahu ne zamandan beri siz terörle beraber hareket etmeye başladınız?"

Erdoğan, "Bizi, terör örgütlerinin kalemşörlerinden değil, bizden dinleyin." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13