UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MODAYA DAİR HER ŞEY...

Bu hafta köşemizde konuğumuz mesleğine aşık tüm dünyada adını markalaştırmış başarılı Tasarımcı Modacı Raşit Bağzıbağlı…

MODAYA DAİR HER ŞEY...

Londra’da dünyaya geldi. 1957 yılında Kıbrıs’ta moda hayatına başlayan ‘Bağzıbağlı kumaş mağazalarının üçüncü kuşak temsilcilerinden olan Raşit Bağzıbağlı, moda sevdasına çocuk yaşlarda başladı. Bağzıbağlı, okul yılları boyunca hep kıyafetler tasarlardı. İlk koleksiyonunu 21 yaşında hazırlayan Bağzıbağlı, 2007 yılında Couture tasarımcısı olarak kariyerine başladı. Türkiye'den Tuba Büyüküstün, Tülin Şahin, Demet Şener, Bergüzar Korel gibi ünlülerle çalışan tasarımcının ünü de ülke sınırlarını kolaylıkla aştı. Dünya starlarından Paris Hilton, Yolanthe Cabau, Petra Nemcova ve Victoria Secret modeli Doutzen Kroes'u giydiren Raşit Bağzıbağlı, her daim dünyaca ünlü isimlerle çalışmaya devam ediyor…

ST-Öncelikle nasılsınız? Tarasımcı olmaya nasıl karar verdiniz?

RB-Çok teşekkür ederim. Yoğun çalışıp, çok yorgun olmak dışında her şey yolunda. Ailem kumaş sektöründe olunca, çocukluğum da kumaşlar arasında geçti. DNA olarak gelişen bir durum. 12 yaşımdayken Gianni Versace hayranlığım mesleğime karar vermemi sağladı.

ST-Çalışmalarınız nasıl gidiyor yeni projelerinizden bahseder misiniz?

RB-Şu anda online alışverişe başlamanın heyecanı içindeyim. www.rasitbagzibagli.com ’dan artık ürünlerime ulaşabileceksiniz. Onun dışında yeni abiye koleksiyonu ve couture koleksiyonu hazırlıkları devam ediyor. Bir de Youtube kanalına başlıyorum.

ST- Koleksiyonlarınızı hazırlarken nelere dikkat edersiniz? İlham kaynağınız nedir?

RB-İlham kaynağı, filmler, müşterilerim, seyahatlerim, çalıştığım ünlü isimler. Aslında hayatın kendisi. Benim için öncelik tasarımlarımın giyilebilir ve feminen olması.

ST- Çalışmaktan en çok keyif aldığınız ve en çok zorlandığınız ünlü isimleri bizlerle paylaşır mısınız?

RB-Sadece keyif aldığım insanlarla çalışıyorum. Bana zorluk çıkaran kaprisli insanlara tahammülüm yok. Hemen eliyorum.

ST- Raşit Bağzıbağlı nasıl bir giyim tarzını tercih ediyor?

RB-Sade şık diyebilirim, giyinmek için vaktim olduğunda takım elbiselerimi giymeye bayılıyorum. Kışın en çok üzerimde göreceğiniz kıyafet balıkçı yaka kazak ve ceketlerim.

ST-Sporla yakından ilgilendiğinizi biliyoruz? Yaptığınız spor ve beslenme programınızı paylaşır mısınız okurlarımız ile?

RB-Fitness yapıyorum, bir de bu sene tenise başladım. İkisini de çok severek yapıyorum. Fiziğimin iyi olması benim için çok önemli.

Giydiğim kıyafet kadar, biraz takıntılıyım. Çok kasmadan sağlıklı besleniyorum. Arada çikolata yiyorum. Hayat çok kısa :))

ST- Türkiye'de ve yurt dışında moda tasarımı alanında birçok ödüle layık görüldünüz, bu ödülleri nelere borçlu olduğunuzu, başarınızın sırrını paylaşır mısınız?

RB-Çok çalışmak, kendinize inanmak, kendinizi işiniz dışında da beslemek. Başarının anahtarı bu bence. Koleksiyonlarım çok beğeniliyor. Ödüller beni motive ediyor.

ST- Defilelerinizi tv programı projelerini kabul ederken hangi kriterleri göz önünde bulunduruyorsunuz?

RB-Kaliteli olmasına. Defilelerimin kontrolü tamamen bende ama Tv her zaman risk. Dolayısıyla içime sinmesi lazımdı. Çok şanslıyım ki 2 tane çok güzel programda jüri üyeliği yaptım. “Gardırop Savaşları” kariyerimde dönüm noktasıdır. “Yeni Bir Ben” ise Tv’de olgunluk dönemimdi.

ST-Türk kadının ve erkeğinin giyim tarzını nasıl buluyorsunuz?

RB-Gayet iyi aslında. Türk halkının en büyük sıkıntısı kombin yapamamak. Kreatif değiliz toplum olarak. Renk ve desen kullanmaya korkuyoruz.

ST- Moda sektöründe yurt dışı ile kıyasladığınızda ne gibi farklılıklarımız var?

RB-Saymakla bitmez. Bu arada bende yurt dışına kıyasen daha yavaşım. Yani kendimi de işin içine katıyorum. Ama Türkiye standardına göre çok fazla iş yaptığım için içim çok rahat :))

ST- Özel dikimde kadınlarla mı erkeklerle mi çalışmak daha kolay sizin için ?

RB-Kesinlikle kadınlarla, o yüzden erkek kişiye özel dikimini babam, Derviş Bağzıbağlı ve kardeşim Önay yapıyor.

ST- Moda her yıl değişen bir kavram gibi algılanıyor. Siz modayı nasıl tanımlıyorsunuz?

RB-Moda çok ciddiye alınmaması gereken bişey aslında ama çok kafaya takıyor insanlar. Eğlendirmeli moda, ama koskoca bir endüstri ve sadece tüketim üzerine dönen bir çark artık. Ben keyif alarak yaptığım müddetçe defileler ve koleksiyonlar hazırlayacağım. Keyif almadığım gün moda’yı bırakırım.

Milli Boksör Antrenör

Serkan TATAR

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13