UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3. Afrika Ülkeleri Dini Liderler Zirvesi'nde bir konuşma yapıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Toplantımızı şereflendirdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Zirvenin tüm Afrika Müslümanları için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bizim gibi ülkeyi yönetme mesuliyeti taşıyan liderler için bu toplantılar ufuk açıcıdır.

Afrika dostu bir siyasetçiyim. 27 Afrika ülkesini ziyaret ettim. 2005 senesini ülkemizde Afrika Yılı ilan ettik. Çabalarımız neticesinde Türkiye Afrika ilişkilerini hayal edilemeyecek bir noktaya getirdik.

Dünyanın gözünü kapattığı olaylarda, 2011 yılında eşimle beraber Somali'yi ziyaret eden ilk lider oldum. THY Afrika'da 58 noktaya uçuş düzenliyor. Bugün Afrikalı dostlarımız diğer ülkelere ziyaretlerini Türkiye üzerinden yapıyor.

STK'larımız kıtanın dört bir köşesinde ciddi riskleri de alarak kardeşlerine yardım götürüyor. Türk girişimciler kıtanın her yerinde çok büyük bir kabul görüyor. Türkiye-Afrika ticaretini 50 milyar dolar seviyesinin üstüne çıkartacağız.

Bizi zaman zaman Afrika'da ne işiniz var diye suçluyorlar. Bazı batılılar çok rahatsız oluyorlar. Yıllarca kıtayı sömürenler, saygı çerçevesinde temasta olmamızı hazmedemiyorlar.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13