UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR!

‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ kapsamında meme kanserine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için Beşiktaş Belediyesi Bebek Parkı’nda ‘Pembe Bir Gün’ etkinliği düzenlendi.

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR!

Meme kanseri alanında dünyaca tanınan genel cerrahlar Prof. Dr. Atilla Soran ve Prof. Dr. Levhi Akın, konuyla ilgili merak edilenleri konuklarla paylaştı. Neşe Sapmaz’ın moderatörlüğünü gerçekleştirdiği etkinliğe sanat ve medya dünyasından da önemli isimler katıldı. Öte yandan meme kanserini yenen bir savaşçı ve ’10 Amazon Yüksek Doz Yaşam’ kitabının yazarı Leyla Bahtiyar, bu süreçte yaşadıklarını katılımcılarla paylaştı.

Pembe Bir Gün’e ünlü sanatçılar Tuğba Özerk, Züleyha Ortak ve DJ. David Şaboy, usta gazeteci Güneri Civaoğlu ve spor spikeri Ertem Şener de Bebek Parkı’nda kurulan sahneye konuk olarak “meme kanseri” konusunda mesajlarını izleyicilerle paylaştı.

Açılışta konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat; ‘’Tabi bu hastalık çok önemli herhalde dünyada kalp hastalıklarından sonra en sık görülen kanser. Kanserin de en yaygın türü olarak bu hastalık var. Erken teşhis tabi ki çok önemli bu konularda. Biz belediye olarak geçmiş dönemlerde ücretsiz mamagrofi ve rahim ağzı tarama testleri yapmışız.

Çeşitli etkinliklerle devam eden organizasyon, sosyal medya paylaşımları için özel tasarlanan pembe balonlardan oluşan duvar davetlilerin fotoğraflarına fon oldu. Etkinliği izlemeye gelenler hayran oldukları isimlerle yüzlerce balondan oluşturulan panonun önünde pespembe fotoğraflar çekti. 

Organizasyonun ev sahipleri Maslak Lions Kulübü Başkanı İlknur Silahtaroğlu ve Lions Geçmiş Dönem Federasyon Başkanı Nuray Marçak Ve Beşiktaş Belediyesi Sosyal Yardım Hizmetleri Müdürü Gülal Erdovan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERkanser  farkındalık  sosyal sorumluluk