UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI’NDAN MÜNBİÇ AÇIKLAMASI!

İşte Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarından satır başları;

CUMHURBAŞKANI’NDAN MÜNBİÇ AÇIKLAMASI!

“Bir çok dedikodu var… Fakat özellikle büyükelçilik vasıtasıyla ve bunun yanında şu an itibariyle Kobani’de Rusya’nın da olumlu yaklaşımıyla sıkıntı olmayacağa benziyor. Münbiç konusunda ise biz kararımızı verdiğimiz gibi uygulama aşamasındayız. Bildiğiniz gibi ABD’ ile Münbiç konusundaki mutabakatımız terör örgütlerinin 90 içinde Münbiç’i boşaltacağı yönündeydi. 1 sene geçti boşaltılmadı. Münbiç’e biz girmeyeceğiz ki oranın sahipleri olan kardeşlerimiz girecek. Bizim buradaki yaklaşımımız onların oraya girmesi ve onların güvenliğini sağlamak”

“600 üzerinde bizim topraklarımıza atılan havan topunu yabancı basının görmemesi üzücü. Bu ilk değil, bunların taktiği budur. Ancak gerçekleri karartmak mümkün değil. Yine bu havan topları neticesinde evlerini boşaltanlar, yaralananlar var. Yabancı basın istediği kadar hedef saptırsın bizim halkımız görüyor. Onlar kendi marifetlerin sergileyecek, sahtekarlık yapacaklar, bizler doğruları göstereceğiz”

“Nato üyesi ülkeler içinde halkı Müslüman olan tek ülke Türkiye, acaba bu yüzden mi burada pasif kalıyor. Nato Genel Sekreteri ile görüştük, gayet güzel açıklamalar yaptı. Onun duruşu çok farklı… Ancak üye ülkelerin duruşu çok farklı. Belli konuşmalar yaptıktan sonra ancak Boris Johnson “Ben nasıl yardımcı olabilirim?” noktasına geldi. Bizim kürtlerle savaşmak gibi bir durumumuz yok biz bir devletiz. Biz terör örgütüyle mücadele ediyoruz. Savaş devletler arasında olur. 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERcumhurbaşkanı erdoğan