UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“GARİP ÇARŞAMBA” KALDIĞI YERDEN DEVAM!

“Garip Çarşamba” demiştik geçtiğimiz günlerde, aynı gariplik(!) Devam!.. Yakında büyük rating tartışmasına hazır olun!.. Savaş biter, rating savaşı başlar!.. UçanKuş ne diyorsa o!..

“GARİP ÇARŞAMBA” KALDIĞI YERDEN  DEVAM!

Dün en çok dikkati çeken, harekat başladığı için, tabi ki haberler… Ve haberlerde Fox TV’nin çok büyük farkla bir üstünlüğü gözüküyor!.. Ancak açıkçası biz diğer haberlerin de ratinglerinin çok daha yükselmesini bekliyorduk ama olmamış!..

Fatih Portakal, totalde 24.37, AB’de 30.24 ve ABC1’de 31.75 share’le zirveyi kapmış…

Ve hafta başı “Garip Çarşamba” isimli bir yazı yazmıştık. Gariplik aynen devam!.. TRT’deki “Benim Adım Melek” dizisi ilk haftasına göre yine oldukça iyi gitmiş, bu kez 16’lara çıkamasa da yine de 12-13’lerde!.. Neden normal değil peki?..

Dün, örneğin Mucize Doktor’un tekrarlarına bakın, aldığı share’ler tekrar olmasına rağmen oldukça iyi, 10’lara yakın…

Yani “yeni” yayınında iyi giden dizilerin tekrarları da iyi bir ölçüde izlenir ve böylece seyircisini yükseltir.

Hafta başından beri inceledik, durduk.

TRT’nin dizisinin hafta içindeki tekrarının aldığı share’leri öğrenince, siz de bir duracaksınız!.. Çünkü 1 share-2 share!!! Rating olarak da 0 küsur!.. Olacak şey değil!..

Bu işte bir yanlışlık var, ısrarla söylüyoruz. Ve bu inceleme sadece bu yazı içinde kalacak ölçüde değil, çok daha büyük…

Yalnız şu konuda da uyaralım…

Ratinglerdeki bu yanlışlığa göz yummaya devam edilir, incelenmezse, sessiz kalınırsa, yakında başka birileri de diğer programları ya da haberleri gündeme getirmeye, masaya yatırmaya başlar!.. Bizden söylemesi!..

Birileri bu işi çözmeli!.. Biz daha detaylı ve matematiksel bir yazıyla, bazı şeyleri aydınlığa kavuşturmaya devam edeceğiz.

Bu arada görmedik sanmayın, Sen Anlat Karadeniz gibi geçen yıl uçan bazı dizilerin, nasıl yerlerde süründüğü de enteresan… Sen Anlat Karadeniz, AB’de sadece 1.55 rating alıp, 4.21 share’e kadar inmiş!..

Bu iş öncelikle ATV ile TRT arasında bir savaş yaratacaktır, bize göre… Demin uyardığımız gibi ardından bu iş, tüm haberlerin ratinglerinin tartışılmasına kadar(!) uzayacaktır, sessiz kalındığı sürece!

Bu harekat-savaş biter, rating savaşı başlar, UçanKuş ne diyorsa o!.. Biliyorsunuz, pek yanıldığımız görülmemiştir.

Bağımsız, kimseye tabi olmadan, sadece habercilik yapan, gördüğünü, bildiğini yazan, matematiğe ve haberin kutsallığını inanan ve de ulusal kanalından, çok güçlü sosyal medya hesaplarına kadar aslında bir platform gibi olan, Türkiye’nin sosyal yaşam kanalı UçanKuş TV’den de ayrılmayın!.. Televizyonunda ve Dijital tarafında; okuduğunuz bir haberin altında hiçbir şey aramayacağınız, objektifliğe ve adalete kendini adamış UçanKuş’a güvenmeye devam edin… Size söz, biz de yüzünüzü kara çıkarmayız.

(Neden bu son sözleri yazdık?.. Çünkü çeşitli nedenler yüzünden eli kolu bağlı olan yerler, hala ucundan bile bu ya da benzer hiçbir konuya girememekteler!.. Farkında değil misiniz??? Biz sadece, 18 yıllık bir marka olan UçanKuş Medya olarak, yıllardır gösterdiğiniz güvene layık olmaya çalışıyoruz)  

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERrating  rating analiz  garip çarşamba  trt 1  atv  fox