UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DİKKAT! METEOROLOJİDEN PEŞ PEŞE UYARILAR!

Meteoroloji'den art arda uyarılar gelmeye devam ediyor. Yurt genelinde etkili olan yağışlar hızını artırarak devam edecek. Özellikle Düzce'de Valilik vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

DİKKAT! METEOROLOJİDEN PEŞ PEŞE UYARILAR!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, gece saatlerinden sonra etkisini arttıran sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanakların, İstanbul, Yalova, Sakarya, Kocaeli, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde kuvvetli, Kastamonu'nun kuzey ilçeleriyle, Bartın ve Sinop çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Bugün öğle saatlerinden sonra Marmara'nın doğusunda, akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz kıyılarında etkisini kaybetmesi beklenen yağışların oluşturabileceği sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkat edilmesi öneriliyor.

Düzce Valiliği tarafından bu geceden itibaren etkili olacak gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı.

Valilik'ten yapılan açıklamada “Yapılan son değerlendirmelere göre; 6 Ekim 2019 tarihinde gece saat 02.00'dan sonra etkisini arttırması beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların, İstanbul, Yalova, Sakarya, Kocaeli, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde kuvvetli (21 -50 kg/m2), Kastamonu’nun kuzey ilçeleri, Bartın ve Sinop çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (50-75 kg/m2) olması bekleniyor. Bugün öğle saatlerinden sonra Marmara’nın doğusunda, akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz kıyılarında etkisini kaybetmesi beklenen yağışların oluşturabileceği sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Samsun ve Ordu çevreleriyle, Giresun'dan başlayarak zamanla Trabzon, Rize ve Artvin'de yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meydana gelebilecek su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmeteoroloji  hava durumu