UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SANAT VE SPORA DAİR HER ŞEY...

Serkan Tatar’dan spor ve sanat adına çok önemli röportaj! Serkan Tatar sordu, Kadir Polatçı cevapladı!

SANAT VE SPORA  DAİR HER ŞEY...

İşte sanat ve spora dair her şey…

Serkan Tatar: Spor sanat yeni projeleriniz neler biraz bahseder misiniz?

Kadir Polatçı: Merhabalar çok iyiyim teşekkür ederim.

Öncelikle bu hafta sayfanızda bana yer verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Yeni projemden bahsedecek olursam Yeni bir dizide yer alıyorum bu sezon. Bildiğiniz gibi kamera önü ilk deneyimim Kardeş Payı dizisinde oldu. Ondan sonra tabii İstanbullu Gelin, Arka Sokaklar, Küçük Esnaf sinema filmi (BKM’nin), keza BKM’nin Yol Arkadaşım 1, Yol Arkadaşım 2 sinema filmlerinde rol aldım. İlk başrol sinema filmim Kasım’ın 29’unda vizyonda  olacak inşallah. Hemen Döneriz adlı sinema filminde başrol oynadım.

Serkan Tatar: Milli Güreşçisin ve Güreş Ata sporumuz olarak her zaman önem ve değer görmüş bir spor dalı   önemli dereceler elde ettin. Peki, Bu alanda istediğin noktaya geldin mi?

Kadir Polatçı: Eski bir milli güreşçiyim. Bu sporu çok severek yaptım ve kendimce en iyi şekilde yaptığıma inanıyorum. Birçok şampiyonluklarım var. Gerek Türkiye’de, gerek Avrupa standartlarında şampiyonluklar elde ettim. İstediğim yerlere tabii olimpiyatlarda ve Dünya’da yarışmak isterdim fakat bazı sakatlıklardan dolayı bunu elde edemedim. Ondan sonra hayatıma oyunculuk girdi, tiyatroyla başlayıp, söylediğim gibi kamera önünde devam ettim. Hayat bana böyle bir güzellik sundu.

Serkan Tatar: Şu anda spor hayatının neresinde?

Kadir Polatçı: Şu anda spor hayatımın her yerinde, devamlı bir spor halindeyim. Güreşle ilgili hiçbir şey yapamıyorum tabi ki bıraktım artık güreşi fakat fitness, step, aerobik olsun, pilates olsun, crosfit olsun hayatımın her yerinde. Devamlı bir spor halindeyim. Spor benim için bir yaşam tarzı.   Spora 6,7 yaşlarında futbolla başladım dediğim gibi bunu tamamen  kendi isteğimle yaptım. Futbol oynamak istiyordum fakat ilerleyen yıllarda dediğim gibi amca oğlu Aydın Polatçı’nın Dünya Şampiyonu olmasından ötürü güreşe bir heves sardım ve babamın da yoğun desteği üzerine spor hayatıma güreşle devam ettim şu an sadece fitness yaparak sağlıklı bir birey olmaya çalışıyorum. Her  günüm spor, her günüm düzenli bir diyetle geçiyor diyebilirim ve bundan mutluyum. Oyunculuk yapıyorum, bir erkeğin makyajı fiziğidir, duruşudur bunu biliyorum bunun içinde elimden gelen her şeyi yapıyorum Güzel bir fiziğe sahip olmak, sağlıklı bir görünüşe sahip olmak benim için çok önemli.

Serkan Tatar; Terazi burcusun Venüs sanatla ilişkili bir gezegen burcunun özelliklerini taşıyor musun?

Kadir Polatçı: Evet Terazi burcuyum ve burcunun özelliklerini taşıyan nadir insanlardan biriyimdir diye düşünüyorum. Çünkü Terazi burcunun birçok özelliğini taşıyorum. Liderlik vasfı, insan ilişkileri, sanat, çeşitli yetenekler  bu konuda bunları söyleyebilirim. Burcumu seviyorum. Terazi burcu olmaktan da çok mutluyum. İnsanlar genelde burun kıvırsa da Terazi burcuyum dediğimde  dengesiz diye  düşünseler de Terazi’nin bir dengeyi temsil ettiğini unutmamalarını rica ediyorum.

Serkan Tatar: Kendinizde sevdiğiniz ve sevmediğini özellikleriniz neler ?

Kadir Polatçı;  En sevdiğim yönüm, çok çabuk arkadaşlık kurabiliyorum, enerjimin, elektriğimin tuttuğu insanlarla çok çabuk samimi olabiliyorum. Çok iyi bir arkadaş, çok iyi bir dost, çok iyi bir kardeş, çok iyi bir abi olduğumu düşünüyorum. Bu benim en sevdiğim özelliklerim. En sevmediğim özelliklerim de budur.

Serkan Tatar: Sanat ve Spor la olan yolculuğun nasıl başladı? Hedeflerin neler?

Kadir Polatçı: Sporla olan yolculuğum futbolla başladı. Çok küçük yaşlardan itibaren çeşitli spor klüplerinde futbol oynadım. Solağım, sol ayağımı da  iyi kullandığım için güzel futbol oynardım. Ondan sonra abim Aydın Polatçı amcamın oğlu Dünya Olimpiyat Şampiyonu ağır siklet milli minder güreşçisidir. Serbest güreşçisidir. Ona özenerek babamın da katkılarıyla güreşe yöneldim, bu birden bire oldu. Hatta bir futbol antrenmanından çıkıp ilk önce İstanbul Bayrampaşa’daki Sağmalcılar spor kompleksinde grekoromen spor dalıyla uğraştım. Bana göre olmadığını düşünüp Güreş Aksaray  Güreş Lisans spor klübünde serbest güreşle devam ettim ve ilk 3 ayımda İstanbul Şampiyonluğu elde ettim. Bunun verdiği heves, sevinç, mutlulukla güreş hayatıma devam ettim. Yaklaşık bir 10 yıl süreyle güreş yaptım. Şu an zaten spor hayatımın her yerinde,  dediğim gibi yaşam tarzım. Fakat sanat  benim mesleğim. Oyunculuk artık mesleğim haline geldi. Şu an tek düşüncem daha iyilerle, ileride de yürütmek, mesleki anlamda daha iyi istediğim seviyelere gelmek.

Serkan Tatar: Ülkemizde ve dünyada beğendiğin kendine örnek aldığın oyuncu ve sporcular kimler?

 

Kadir Polatçı: Evet dünyada ve ülkemizde çok yetenekli, çok iyi oyuncular var. Fakat karakterim itibariyle engel olamadığım bir şekilde kendimde bir başkalarına karşı hayranlık hissi, örnek alma hissi hiç bir zaman uyanmadı. Hayatım boyunca kimseyi örnek almadım. Sadece Kendim olmaya çalıştım, insan olmaya çalıştım ve yaptığım işin en iyisini yapmaya çalıştım. Yeteneklerim dahilinde en ileri seviyeye gitmeye çalıştım tabi ki, çok beğendiğim, saygı duyduğum, beğenerek izlediğim oyuncular var Dünya’da ve ülkemizde. Fakat örnek aldığım bir insan yok.

Serkan Tatar: Sporcu olmanın oyunculuğuna artı ve eksilerini nasıl tanımlarsın?

Kadir Polatçı: Sporcu olmanın oyunculukla ilgili bir sürü artısı vardır fakat hiç bir eksisi olduğunu düşünmüyorum, yanlış yapılan sporlar haricinde. Çünkü oyunculuk bir koordine işidir. Vücudun, beynin, dilin, bütün duyu organlarıyla bunu insanlara yansıtmaktır. Sporun oyunculukla ilgili önemi çok büyüktür bence özellikle bazı işlerde. Mesela ben kendi yaşadığım şeyi size söyleyeyim. Diriliş Osman dizisinde yer alacağım bu sene ve sporcu olmamın çok büyük avantaj olduğunu gördüm.  At biniyorum, kılıç kullanıyorum, ok atıyorum, takla atıyorum. Bir sürü bedensel hareketler de bulunuyoruz var daha önce spor yapmayan arkadaşlarımın bu yönde zorluk çektiğini görebiliyoruz. O yüzden Oyunculuk sadece oyunculuk değildir. Bir oyuncu bence bir kaç spor dalında iyi olmalı.

Serkan Tatar: Hedeflerin neler? Motivasyon kaynağını nasıl tanımlarsın? 

Kadir Polatçı: İleriye dönük planları olan bir insan değilim. Hayattaki  tek hedefim  sahip olduğum şeyin, sahip olduğum sağlığın, sahip olduğum duruşun, sahip olduğum her ne varsa onun en iyisini yaşamak, en iyisini yapabilmek. Motivasyon kaynağım da hayatı sevmek, ben mutlu bir insanım, hayatı seviyorum. Arkadaşlıkları seviyorum, yaşamayı seviyorum bundan daha iyi bir motivasyon olacağını düşünmüyorum.

Serkan Tatar: Hayat felsefen nedir? 

Kadir Polatçı: Daha önce böyle bir soruyla karşılaşmadım, böyle bir şey de düşünmedim. Öyle bir felsefem yok, insan olmak en güzeli.

Serkan Tatar: Kasım ayında vizyona girecek sinema filminden kısaca bahseder misin?

Kadir Polatçı: Kasım ayında vizyona girecek olan filmimiz bir komedi filmi. 4 arkadaşın bir sebepten dolayı yolculuğa çıkıp, o yolculukta başlarından geçenleri anlatan bir film. Çok komik bir film olduğunu düşünüyoruz, gerçekten çok eğlendik. Seyircinin de bunun hakkını vereceğine inanıyoruz, biz çok eğlendik, çok emek verdik, çok çalıştık. Zor şartlarda da çalıştık yeri geldi ama gerçekten güzel bir film hediye etmiş olacağız insanlara. 4 arkadaşın güzel bir yol hikayesi diyebiliriz.

Serkan Tatar: Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersin.

Kadir Polatçı: Buradan saygı ve sevgilerimi sunuyorum inşallah keyifli bir sohbet olmuştur diyorum size de başarılar diliyorum.

Milli Boksör Antrenör

Serkan TATAR

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERserkan tatar