UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

28 YIL SONRA YAYIN HAYATINA SON VERDİ! OLAY TV KAPANDI!

28 yılllık yayın hayatı olan Olay gazetesi ve TV kanalı ay sonu itibariyle yayın hayatını sona erdiriyor. Bu durum, medyadaki büyük değişimin adeta habercisi…

28 YIL SONRA YAYIN HAYATINA SON VERDİ! OLAY TV KAPANDI!

Bursa’nın köklü medya kuruluşu Olay TV ve Olay Gazetesi bu ay sonu itibariyle yayın hayatına son veriyor.

Çağlar ailesi, bir çok şirketinin yanı sıra yıllardır Olay ismiyle de medyada yer alıyordu. Aslında medya Çağlar Grubu’nun yan işiydi. Fakat son gelişmeler artık medyada yer almalarını anlamsız hale getirince kapatma kararı aldılar.

Bu durum medyada yaşanacak büyük değişimin ayak sesleri gibi…

Olay TV de SD yayını bırakıp Mpeg 4 yayına geçtikten sonra izlenebilirliğini kaybetmişti… Bu durumda bir çok kanal var. Ve önümüzdeki bir yıl içinde herhangi bir “uyduda tarama” faaliyeti görünmediği için diğer kanalları da aynı akıbetin beklemesi kaçınılmaz. Yazılı basının durumu da ortada… Ve internet kanunuyla birlikte artık youtube kanallarının da lisans alma dönemi başlıyor!..

Bu gelişmeler, “Medyada büyük değişim başlıyor” şeklinde yorumlanıyor.

Medyada adeta bir kabuk değişimi yaşanacak.

Şimdi aslında biraz kapalı kapılar ardında gerçekleşen değişim faaliyetleri çok kısa bir süre içinde tamamıyla ortaya çıkacak.

UçanKuş, yaklaşık 15 gündür medyadaki büyük değişimin perde arkasını araştırıyor. Kimler gidiyor, kimler kalıyor. Yeni Medya nasıl olacak?.. Belgeleriyle, gözlemleriyle tüm gelişmeler pazartesi günü UçanKuş’ta olacak. Kısacası Medya bitmiyor!.. İnternet medyasıyla iç içe geçip, yeni medya anlayışla belki de eskisinden çok daha güçlü bir medya karşımıza çıkabilir. Tek fark, sayının çok değil az olması… Yani medya sayı olarak küçülüp kapasite olarak büyüyecek ve tüm detaylar pazartesi günü UçanKuş’ta olacak. (Bu arada sürpriz bir şekilde kapanacak medya kuruluşlarına da hazır olun)  

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERolay tv