UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

USTA OYUNCU HAYATINI KAYBETTİ!

Yönetmenliğini Mustafa Akkad’ın yaptığı 1977 yapımı “Çağrı” filminde Kabe’de ilk ezanı okuyan Bilal-i Habeşi’yi canlandıran oyuncu Ali Ahmed Salem 81 yaşında vefat etti.

USTA OYUNCU HAYATINI KAYBETTİ!

1977 yapımı Çağrı (The Message) filminin en etkileyici sahnelerinden biri Bilal-i Habeşi'nin Müslümanları namaz kılmaya çağırdığı anlardı.

Hafızalara kazınan bu etkili sahnede Bilal-i Habeşi’ye Libyalı oyuncu Ali Ahmet Salem hayat vermişti.

81 YAŞINDA VEFAT ETTİ

Tarihe geçen 81 yaşındaki oyuncu uzun yıllardır hastalıkla mücadele ediyordu. Salem dün vefat etti.

EN ETKİLİ 48 İSİMDEN BİRİYDİ

1945 yılında Bingazi’de doğan Salem, kariyerine radyoda yayıncı olarak başladı. Daha sonra Libya televizyonunda haber spikerliği yaptı. “Dilimiz ve Edebiyatımız” adlı bir program ile bir gezi belgeseli hazırlayıp sundu. Oyuncu olarak ise “Şairler Mahkemesi” adlı bir komedi dizisinde yer aldı.

Ancak ona şöhreti, Çağrı filminde canlandırdığı Bilâl-i Habeşî rolü getirdi. Filmdeki rolünün ardından yönetmen Mustafa Akkad ile bağları kopmadı. Çöl Aslanı filminde Akkad’ın yönetmen yardımcısı oldu. Bundan sonra ise oyunculuğa devam etmedi. Salem Çağrı filminin son sahnesine atıfta bulunarak, “Mekke’nin fethinden bu yana hala işsizim” şeklinde açıklama yapmıştı. 2017 yılında Kahire’deki Arap Bilgi Bakanları Konseyi tarafından Arap dünyasının etkili 48 ismi arasında gösterilmiş ve ödül almıştı.

MUHAMMED ALİ ROLE TALİP OLMUŞTU

Tarihe geçen Çağrı filmi senaryosu, yönetmenliği ve oyunculukları büyük beğeni toplamıştı. Film hazırlığı sırasında Akkad, efsanevi boksör Muhammed Ali’nin Bilâl-i Habeşî rolünde oynamak istediğini açıklamıştı. Akkad, bu talebi filmin mesajının önüne geçeceğini düşüncesiyle reddetmişti.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERAli Ahmed Salem