UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÜNLÜ OYUNCUYA 14 GÜN HAPİS ŞOKU!

Amerikalı oyuncu Felicity Huffman, kızının üniversite sınavındaki puanını yükseltmek için rüşvet verdiği gerekçesiyle 14 gün hapis cezasına çarptırıldı.

ÜNLÜ OYUNCUYA 14 GÜN HAPİS ŞOKU!

Bir dönem ülkemizde de ilgiyle izlenen "Umutsuz Ev Kadınları" dizisinin yıldızı Felicity Huffman, mayıs ayında üniversite sınavındaki puanını yükseltmek için rüşvet vermekten suçlu bulunmuştu. Son duruşmada ise hakkındaki ceza belli oldu.

Suçunu kabul eden aktris, cezayı hakettiğini ve olanlardan ötürü büyük utanç duyduğunu söyledi.

56 yaşındaki Huffman; 14 gün hapis cezasının yanı sıra 250 saat kamu hizmeti yapacak ve 30 bin dolar (170 bin lira) para cezası ödeyecek.

"ABD'nin en büyük eğitim sahtekârlığı" olarak anılan olayda, aralarında ünlü yıldızların da olduğu 50 kişi, çocuklarının ülkenin seçkin üniversitelerinde eğitim almalarını sağlamak için milyonlarca dolar rüşvet vermekle suçlanıyordu.

Boston eyaletindeki federal mahkeme kayıtlarına göre, 2011-2019 döneminde söz konusu 50 kişi çocuklarının Yale, Georgetown, Stanford ve Güney California Üniversitesi gibi okullara kabul edilmesi için bir danışmanlık firmasına toplam 25 milyon dolar ödeme yaptı.

Ailelerin ödemeleriyle okul koçlarına rüşvet veren danışmanlık şirketi, aslında sporcu olmayan öğrencilere sahte profiller hazırlayarak onların okullara sporcu kadrosundan girmelerini sağladı.

Rüşvet skandalında adı geçen kişiler arasında Full House (Bizim Ev) dizisinde oynayan Lori Laughlin, Giyim firması Mossimo'nun kurucusu eşi Mossimo Giannulli; ‘The Today Show', ‘The Oprah Winfrey Show' ve ‘The View' gibi programlarla adını duyuran Jane Buckingham; Douglas Hodge, Manuel Henriquez ve Gordon Caplan gibi ünlü isimlerin yanı sıra hukuk, finans ve iş dünyasının önde gelen isimleri de var.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERFelicity Huffman