UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÇANKIRI'DA KORKUTAN DEPREM!

AFAD'dan alınan bilgiye göre, saat 09.00 sıralarında merkez üssü Çankırı olan 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. deprem Ankara'da da hissedildi.

ÇANKIRI'DA  KORKUTAN DEPREM!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Çerkes ilçesinde saat 09.00'da 4.7 büyüklüğünde, 09.03'te ise 4.8 büyüklüğünde yer sarsıntıları kaydedildi.

İlk depremin 13,66 kilometre, ikinci depremin ise 4,13 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Depremler Ankara ve diğer çevre illerde de hissedildi.

VALİ HAMDİ AKTAŞ'TAN İLK AÇIKLAMA: HASAR YOK

Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, kentte meydana gelen 4,7 ve 4,8 büyüklüğünde depremlerle ilgili şu ana kadar kendilerine ulaşan bir olumsuzluk bulunmadığını bildirdi.

Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AFAD verilerine göre Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde saat 09.00'da 4,7, 09.03'te ise 4,8 büyüklüğünde yer sarsıntısı oluştuğunu söyledi.

İlk bilgilere göre bir olumsuzluk bulunmadığına işaret eden Aktaş, "Vatandaşların tedirgin olmamaları gerekir. Şu ana kadar bize ulaşan herhangi bir olumsuzluk bulunmuyor." dedi.

ÇERKEŞ BELEDİYE BAŞKANI HASAN SOPACI: OLUMSUZ BİR VAKA YOK

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı da geçmişte ilçede büyük bir deprem olduğunu belirterek, vatandaşların ilk anda tedirginlik yaşadığını ancak herhangi bir sorun bulunmadığını kaydetti.

Başkan Sopacı yaptığı açıklamada "Olumsuz bir vaka yok. 18 bin nüfuslu bir ilçe... Konuyla ilgili arkadaşlar çalışmalarına başladı." dedi.

PROF. DR. ŞÜKRÜ ERSOY: ZEMİN FAKTÖRÜ ÖNEMLİ

Canlı yayına bağlana Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Ersoy, "Arda arda depremler oldu. Ama Kuzey Anadolu hattında olduğunu düşünmüyorum. Ankara'nın deprem bölgesiyle arasında 100 km'lik bir mesafe var. Artçılarla birlikte yeri daha belirgin hale gelir. Zemin faktörü çok önemli. Ankara'da bile hissedilen bir küçük deprem. Bu deprem bile Ankara'yı ilgilendirebiliyor. Zemin ve yapı durumundan dolayı Türkiye'nin yüzde yüzü deprem bölgesi..." ifadelerini kullandı

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERdeprem  çankırı  ankara