UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ASENA’DAN SAMİMİ İTİRAFLAR!

Hem dansçı kimliğiyle hem de sporcu kimliğiyle ön planda olan Asena, kadınım.com okuyucularına çok özel bir röportaj verdi.

ASENA’DAN SAMİMİ İTİRAFLAR!

İşte o röportaj;

Öncelikle nasılsın sevgili Asena bizim dostluğumuz seninle oldukça eskiye dayanıyor bugün kadınım.com okuyucuları senin dansından ziyade sporcu kimliğinle daha yakından tanışsın istiyorum.

 1-Boks yüzme ve savunma sporları ile ilgileniyorsun spora kaç yaşında başladın?

Spora başlamamın hiçbir zaman yaşı olmadı çünkü evren beni direk sporcu olarak yaşama kavuşturdu.

2-Profesyonel bir dansçı olarak boks yapıp ringe çıktın müsabık bir sporcu olarak yarışmalara katıldın. Bunları yapmanda ki amacın neydi?

Amaç tabii ki de en başta gençlere ve kadınlarımıza kendini özel, güçlü ve özel hissedebilecekleri bir alan oluşturmaktı, sonrasında itici ve ürkütücü duran bazı savunma sporlarını biraz tanıtabilmek.

3-Pek çok spor dalı ile ilgilendin ama boks sporu senin için ön planda oldu boksun mesleğinde ve psikolojik olarak ruhunda sana neler kattığını bizler ile paylaşır mısın?

Boks bana göre bir ritualdir kendini arındırdığın kendinle baş başa kalıp bedenin ve ruhunla daha yakın olduğun bir sevgilidir. Kendinde aşamadığın ve çaresiz olduğun bir anda seni hem fiziksel toparlayan hem de evrene iyi enerji yolladığın bir tamir ve onarım şeklidir.

4-Eşininde boksla ilgilendiğini biliyoruz birlikte antrenman yapıyor musunuz?

Fazlasıyla ama aslında benim kendisinde en çok istediğim ve dilediğim çocuklara boksu öğretmesi ve anlatmasıdır, çünkü kendisi gerçekten çok iyi bir hoca.

5-Boksun sana sağladığı faydalar neler?

En önemli faydası ruhunda ve bedeninde yaptığı temizlik.

 6-Boks hemcinslerin arasında özellikle ünlüler tarafından tüm dünyada geçmişe nazaran çok popüler bir spor haline geldi sence bunun sebebi nedir?

Bence en önemli sebebi insanların boksla ilgili iyi araştırmalar yapıp aslında ürkütücü ve tehlikeli görünen bir sporun bilinçli ve sevgiyle yapıldığı zaman ne kadar faydalı ve geliştirici olduğudur.

 7-Asenayı 3 cümle ile ifade etsen neler söylersin?

Türküm, Doğruyum, Çalışkanım

 8- Mesleğin gereği formunu koruman gerekli hali hazırda boks antrenmanlarına devam ediyor musun ve beslenme spor dengesinde nelere dikkat ediyorsun?

Yazın hariç antrenman yapmaya çalışıyorum ama normal ağırlık antrenmanlarında mutlaka zaman ayırıyorum. Beslenme olarak ne yalan söyleyeyim çok dikkat etmiyorum çünkü mesela en büyük sıkıntı tatlıdır ben tatlı pek yemem et fazla yemem balığa daha çok ilgi gösteriyorum süt ürünlerinden sadece vazgeçilmezim tereyağıdır.

9-Türkiye ve Almanya arasında gidip geliyorsun ve bildiğim kadarı ile dansı bıraktın şu anda işle ilgili projelerin neler?

Aslında Kasım ayında Dortmund da bir devlet okulunda dans derslerine başlayacağım onun dışında eşimin balo salonlarında çeşitli aktiviteler yapmaya çalışıyorum ama net olarak 2020 de daha farklı yeniliklerin olacağını düşünüyorum.

10-Kadınım com okurlarına beslenme spor ve kişisel bakım ile ilgili tavsiyelerin neler olur?

Vücudunuzun beslenmeyle ilgili verdiği sinyalleri göz ardı etmeyin ama abartmayanda kişisel bakımda da doğal ve abartmadan yapılan her şeye evet deyin ve doğal ürünler ya da az katkılı ürünler kullanmaya özen gösterin çok profil olan doktorların tavsiye ettiği katkı ürünlerini tavsiye ettikleri şekilde kullanmaya çalışın bir süre ve gerekli ise.

11-Hayran olduğun bir kadın boksör ve dansçı var mı?

Hayran olduğum kadın Ketie Taylor boksör olarak, dansçı olarak da Oxana Bazaeva

 12-Kendinde en çok sevdiğin ve kızdığın yönlerin neler?

En sevdiğim yönüm merhametim ama en sevmediğim yönüm yine merhametim.

13- Hayat felsefeni bizler ile paylaşır mısın?

İnsan olmanın gereklerini yerine getirmek.

Milli Boksör Antrenör Serkan TATAR

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERasena  serkan tatar