UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TÜRKİYE TAHMİNLERİ TUTMUŞTU! KORKUTAN DEPREM UYARISI!

Deprem tahminleri doğru çıkan yeni nesil deprem tahmincisi Frank Hoogerbeets, tahminlerini yayınladığı internet sitesinde yeni bir uyarıda bulundu.

TÜRKİYE TAHMİNLERİ TUTMUŞTU! KORKUTAN DEPREM UYARISI!


Hoogerbeets, kritik ay geometrisinin 30 Ağustos günü Dünya'nın sismik faaliyetlerini etkileyeceğini söyledi. Hoogerbeets, sismik faaliyet sebebiyle 30 Ağustos ve 2 Eylül arasında 6 ila 7 büyüklüğünde bir depremin oluşabileceği konusunda uyarıda bulundu. Deprem tahmincisi Frank Hoogerbeets yaklaşık iki ay önce yeni bir video yayınlamış ve yakın tarihte deprem beklediği bölgeleri açıklamıştı.


Deprem beklediği bölgeler arasında Türkiye'yi de gösteren Hoogerbeets'in tahmininden kısa bir süre sonra 8 Ağustos'ta merkez üssü Denizli olan 6 büyüklüğünde bir deprem yaşanmıştı. Hoogerbeets daha önce birçok depremi önceden bilmiş ve bu sayede tüm dünyanın ilgisini çekmeyi başarmıştı.


Hoogerbeets 5 Temmuz günü Pasifik Ateş Çemberi'nde 6 ila 7 büyüklüğünde bir deprem için uyarıda bulunmuştu. Hooberheets'in bu uyarısından yalnızca birkaç saat sonra 6 Temmuz'da ABD'nin Kaliforniya eyaletinde 7.1 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.


Hoogerbeets'in yakın zamanda Türkiye'de meydana gelen orta ve büyük şiddetli depremleri de önceden tahmin ettiği biliniyor. Hoogerbeets ayrıca oldukça uzun zamandır Portekiz, İspanya ve Fas açıklarında yer alan fay hattı üzerinde şiddetli bir deprem yaşanmadığını ve bu bölgede her an büyük çaplı bir sarsıntının meydana gelebileceğini ifade ediyor.


Hoogerbeets, gezegen hizalanması durumunda şiddetli depremlerin görüldüğünü iddia ediyor. Hoogerbeets internet sitesinde her gün dünya üzerindeki sismik faaliyetlerin etkisine dair bir veri yayınlıyor.


Yayınlanan veride sismik faaliyet göz önüne alınarak Dünya'da meydana gelebilecek deprem hareketliliği skalasına yer veriliyor. Hoogerbeets'in iddiaları son derece ilgi çekici olsa da birçok uzman depremlerin önceden tahmin edilmesinin olanaksız olduğunu söylüyor. ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu'nda görev yapan John Bellini, depremlerin ne zaman olacağının tahmin etmenin mümkün olmadığını vurguluyor.


Bellini, büyük depremler öncesi zaman zaman artçı şokların yaşandığını belirtiyor.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERdeprem  Frank Hoogerbeets