UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

O KAN GRUBU KANSERE DİRENÇLİ!

Kansere yakalanma riski ile kan grupları arasındaki ilişkinin incelendiği araştırmaya göre kan grubu '0' olan kişilerin kansere karşı daha dirençli oldukları gözlemlendi.

O KAN GRUBU KANSERE DİRENÇLİ!

İsveç'te Karolinska Enstitüsü uzmanları, 35 yıl boyunca muayene edilen 1 milyondan fazla kişiye ait sağlık verilerini inceledi.

Araştırmada "0" kan grubuna sahip kişilerin kansere karşı diğer kan gruplarına göre daha dirençli oldukları gözlemlendi.

Araştırmada "A" grubundakilerin mide kanseri, "B" ve "AB" kan grubu olanların ise pankreas kanseri olma ihtimalinin daha yüksek olduğu öne sürüldü.

ALKOL VE SİGARA FAKTÖRÜ

Hürriyet gazetesinin haberine göre; Bilim insanları ayrıca, kanserli tümörlerin oluşumuna genellikle yoğun alkol ve sigara kullanımının neden olduğunu da ifade etti. Daha önce Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüsü'nden Dr. Arash Etemadi de benzer bir araştırmayı 55 bin kişiye ait sağlık verilerini inceleyerek yürütmüştü.

YÜZDE 55 DAHA FAZLA

Araştırma sırasında, kan grubuyla mide kanseri arasındaki bağ da incelenmişti. Sonuçlar "A", "B" ve "AB" grubu kan taşıyanların "0" grubu kana sahip olanlara göre yüzde 55 oranında daha fazla mide kanserine yakalandığını göstermişti.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERO  KAN GRUBU  KANSER