UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÜNLÜ OYUNCUDAN KADINLARA TAM DESTEK!

İşçi Sendikaları Kongresi tarafından iki kadından birinin işyerinde cinsel tacize uğradığı tespit edildi. Bu duruma kayıtsız kalamayan dünyaca ünlü oyuncu Emma Watson, işyerinde cinsel taciz yaşayanlar için bir yardım kampanyası başlattı.

ÜNLÜ OYUNCUDAN KADINLARA  TAM DESTEK!

Kadınlara verdiği desteklerin yanı sıra, kadın hareketlerinde aktif bir rol oynayan ve aktivist kimliğiyle de tanınan Emma Watson, işyerinde cinsel taciz yaşayanlar için bir yardım kampanyası başlattı.

Son zamanlarda İşçi Sendikaları Kongresi tarafından yürütülen araştırmalar, iki kadından birinin işyerinde cinsel tacize uğradığını tespit etti ve Emma Watson bu nedenle duruma el attı.

Watson verdiği bir demeçte "Sonunda, insanlar sorunun ölçeğini fark ediyor. Uluslararası Çalışma Örgütü'nün işyerinde taciz anlaşması gibi küresel standartlarla, yeni bir önleme ve hesap verebilirlik ortamı görmeye başlayacağımıza inanıyorum" dedi.

Watson da dahil olmak üzere kamu bağışlarıyla finanse edilen yardım hattının amacı, kadınların ihtiyaç duyduğu yasal desteğin boşluğunu doldurmak.

Kadınlara yasaları ve sahip oldukları yasal hakları anlama ve kullanma konusunda tavsiye veren ve bilgileri sağlayan yardım derneği Rights of Women tarafından desteklenen ücretsiz yardım hattı tacize karşı bir hareket olarak başlatılan Time’s Up'ın adalet ve eşitlik fonu tarafından da destekleniyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERemma watson  cinsel istismar