UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÜNLÜ SANATÇI DOLANDIRILDI!

Akrep Nalan olarak tanınan Füsun Nalan Açın, internet korsanları tarafından dolandırıldı. Açın, dolandırıldığını sosyal medya hesabından açıkladı.

ÜNLÜ SANATÇI DOLANDIRILDI!

Arkadaşlar dikkat !...

Bugün dolandırıldım... İnternet ve telefon dolandırıcılığıyla ilgili birçok uyarı mesajı okumama rağmen maalesef ben de bugün bu tuzağa düştüm. lütfen sizde dikkatle okuyun. özellikle paylaşıyorum. Karakola gittiğimde aynı şekilde dolandırılan kişilerle karşılaştım.


“OLAY ŞÖYLE GELİŞTİ”


“Bu gün beni 0850 360 05 04numaralı hattan cep telefonumu arayan kişi "Bankanızdan arıyorum, adım Gizem her şeyden önce güvenliğiniz için konuşmamız kayıt altına alınacaktır" dedikten sonra, banka kredi kartımın kayıp ve çalınmaya karşı sigorta süresinin sona erdiğini, yıllık sigorta işlemini yinelemem gerektiğini, bu gün son gün olduğunu, istemiyorsam iptal edebileceğimi söyledi.


Ben de böyle bir sigorta işlemini hatırlamadığımı, ayrıca istemediğimi ifade ettim. Önce sigorta yaptırmam konusunda ısrar etti, ikna edemeyince "siz bilirsiniz iptalini gerçekleştirelim o zaman" dedi." Ben size nasıl güveneyim, her gün bir sürü dolandırıcılık haberi duyuyoruz" dedim.


"Haklısınız, sizden hiç bir bilgi istemeyeceğim güvenliğiniz için ben size bankamızdaki sistemde kayıtlı bilgilerinizi okuyacağım siz sadece teyit edeceksiniz" dedi. Bu arada sık sık güvenliğiniz için ifadesini kullanıyordu, gerçekten de kartımın ön ve arka yüzündeki tüm bilgileri eksiksiz okudu, ev adresim bile vardı elinde ama maalesef uyanmadım ve bankadan aradığına ikna oldum. Son olarak telefondaki kişi "bankanızdan cep telefonunuza bir mesaj gönderiyorum şimdi mesajı aldınız" dedi ve mesaj telefonuma geldi.


"Sizden sadece telefonunuza gelen kodu okumanızı rica ediyorum" dedi.

Evet tahmin ettiğiniz gibi saf saf okudum... "Sigorta iptaliniz gerçekleştirilmiştir, iyi günler" dedi ve kapattı. ( Meğer o esnada kredi kartı bilgilerimle bir alışveriş yapmış ve bana banka tarafından gönderilen ONAY kodunu benden istemiş) Tam bir dakika sonra 0212 kodlu bir numaradan arayarak "kredi kartınızdan Ukrayna'dan yüklü miktarda alışveriş yapıldı, bilginiz var mı" diye uyaran banka yetkilisi bile işlemin iptalini gerçekleştiremedi. Banka kartımı hemen kapattılar.


Bu durumda en yakın polis merkezine başvurulması gerekiyormuş ve öyle yaptık ve öğrendik ki bizimle birlikte orada 3-4 kişi daha aynı numaradan aynı yöntemle aranarak dolandırılmışlar. Kredi kartını alışveriş yaptığımız post cihazlarında kopyalayabildikleri gibi ATM lerden de fotoğraflarını çekip kopyasını yapıyorlarmış. Anlaşılan sayısız yöntemle dolandırılıyoruz.

Ben hiç olmazsa sizleri uyarabilirim diye detaylarıyla paylaştım. Sizde dost ve yakınlarınızla paylaşın ki en azından onları uyandırmış olalım...” 



Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERAkrep Nalan