UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

40 YIL METRODA ŞARKI SÖYLEDİ...SONUNDA ÜNLÜ OLDU!

15 yaşında anlaştığı plak şirketinin kapanması üzerine hayalleri suya düşen Michael Young, pes etmeyerek 40 yıl boyunca metro istasyonlarında şarkı söyledi.

40 YIL METRODA ŞARKI SÖYLEDİ...SONUNDA ÜNLÜ OLDU!


Hayallerinden bir an olsun vazgeçmeyen Young, müzikleriyle dinleyenleri kendisine hayran bırakarak bir yıldıza dönüştü. İşte 56 yaşındaki müzisyenin kötü başlayıp bir yıldıza dönüşen ilginç hikayesi...

Michael Young’ın hikâyesi Hollywood filmlerini aratmayacak cinsten klasik bir Amerikan rüyası.


40 yıldır metro istasyonlarında müzik yapan, bugün 56 yaşında olan müzisyen Michael Young, RCA Plak Şirketi ile albüm anlaşmasına imza attığında henüz 15 yaşındaydı. Fakat daha albüm piyasaya çıkmadan kader ağlarını ördü ve şirket iflas etti. Bundan sonraki 40 yıl boyunca Young, müziğini metro istasyonlarında icra etmek durumunda kaldı.


Yeteneği ve özverisi sayesinde Michael Young, Manhattan’ın Broadway-Lafayette’de hattında veya 23. ve 6. istasyonlarında yaptığı müzikle dinleyenleri kendisine hayran bıraktı ve hatırı sayılır bir kitleye ulaştı.

Albümlerin satış rekorları kırdığı dönemler geride kalmış olabilir ancak Young da günümüzde bir o kadar anlamlı sayılabilecek bir yıldıza dönüştü. Tabii ki sosyal medya sayesinde.


İlgi çeken ve hızla yayılan birçok video gibi Young’ın videosu da Reddit’e ulaştı.


Kısa sürede viral hale gelen ’ın internet şöhretini geleneksel medyaya taşıması ise uzun sürmüyor ve kendisi James Gordon’la Late Night Show’a davet ediliyor.


Mike tükenmekte olan bir neslin son örneklerinden olduğunun farkında. Neyse ki gerek metro kullanıcıları, gerekse online platformlardaki dinleyiciler Michael Young’a hak ettiği ancak gençliğinde elde edemediği ilgiyi göstermeye başladılar.


Ünlü Hollandalı DJ ve müzik yapımcısı Martin Garrix ile düet yaptı.

Martin Garrix Mike Young’ın videosunu ilk izlediğinde tüyleri diken diken oldu. Günümüzde böyle bir sese rastlamanın ne kadar zor olduğunu bilen Garrix, hemen Young ile iletişime geçti. Çok fazla ortak noktaları vardı ve birlikte çok eğlendiler.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERABD  sokak sanatçısı  Michael Young