UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

NİJERYA'DA DOĞDULAR...AŞK'I İSTANBUL'DA BULDULAR!

Nijerya'da doğup büyüyen ancak yolları İstanbul'da kesişen Obianka Desmond ve Okorie Divine, geleneklerine uygun olarak düzenlenen törenle dünyaevine girdi.

NİJERYA'DA DOĞDULAR...AŞK'I İSTANBUL'DA BULDULAR!


Türk halkının "Senegalli saatçiler" olarak tanıdığı Afrikalılar, ikinci vatanları olarak nitelendirdikleri Türkiye'de, ırk ve din ayrımıyla karşılaşmadan hayatlarını sürdürüyor.


İş, eğitim veya çeşitli nedenlerden dolayı Türkiye'ye gelen Afrikalılar'dan bazıları, burada hayatlarıyla ilgili önemli adımlar attı.

Nijerya'da doğup büyüyen ancak yolları Türkiye'de kesişen Obianka Desmond ve Okorie Divine da evlilik için İstanbul'u seçti.


İstanbul'da ticaretle uğraşan gelin Divine ve damat Desmond, önce kilisede nikah kıydı, daha sonra da düğünsalonunda yapılan törenle hayatlarını birleştirdi.


Aralarında Türk, İranlı ve diğer ülkelerden konukların da olduğu düğüne, 300'den fazla Nijeryalı katıldı.

Dua ve anonslardan sonra bordo ve sarı kıyafetleriyle gelin ve damadın iki gruptan oluşan sağdıçları, geleneksel danslarıyla salona girdi. Daha sonra salona gelen gelin ve damadın üzerine, Nijerya geleneklerine göre para saçıldı.


DÜĞÜNDE "MOİ MOİ" İKRAM EDİLDİ


Çiftin ve sağdıçlarının dans gösterisinden sonra pasta kesildi, konuklara Nijerya'nın yöresel yemeklerinden "Jollof" denilen bir tür pilav ile kızarmış hindi, et, tavuk ve balık ile yöresel bir tatlı olan "moi moi" ikram edildi.

Gelin ve damat tarafının, konuklara süzgeç, bardak, takvim, sürahi ve termos gibi eşyalar hediye etmesi de dikkati çekti.


Gelinin nedimelerinden 26 yaşındaki Jovita Madueke, Nijerya'da olduğu gibi burada da düğünlerinin oldukça eğlenceli geçtiğini söyleyerek, düğünde gelinin nedimeleri ve arkadaşları olarak iki tarz kıyafet giydiklerini, kendisinin İngiliz tarzı elbiseyle gelinin nedimeliğini yaptığını ifade etti.

Türkiye'de yaşadığı için çok mutlu olduğunu vurgulayan Madueke, "Türkiye'yi çok seviyorum. Düğün çok güzel, insanlar çok güzel, herkes burada çok mutlu." dedi.

 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERaşk  nijerya  zenc  aşkı istanbulda buldular