UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ERHAN ÇELİK GÖZALTINA ALINDI MI? ÇELİK'TEN YANIT GELDİ!

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesine ilişkin görüntülerin TRT 1 Ana Haber Bülteni'nde yayımlanması nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında; o dönem TRT 1 Ana Haber Bülteni'nde sunucu olan gazeteci Erhan Çelik'in evine de polisin gittiği, ancak evinde bulunamadığı iddia edildi. Erhan Çelik'ten ise bu iddialara sert tepki geldi.

ERHAN ÇELİK GÖZALTINA ALINDI MI?  ÇELİK'TEN YANIT GELDİ!

Çelik'in yazılı açıklaması da şöyle:

"Olayı duyan avukatım üç kez adliyeye gitse de ifademe gerek duyulmadı, bugüne kadar çağıran olmadı. Yok sansasyonel bir şey yapayım düşüncesiyle hareket ediliyorsa yapanın elinde patlar ki aynı haberde 'Polis evinde bulamadı' dedikten sonra 'Önümüzdeki günlerde ifadeye çağırabilir' diye yazmasından da anlaşılacağı üzere büyük bir saçmalama söz konusu."

"TRT'DE YETKİM BELLİYDİ"

"Diğer yandan söz konusu olayda ne habere karar veren, ne kamera gönderen, ne 3G cihazı ile görüntü geçen yada bunların talimatını veren bendim. TRT'de böyle bir yetkim hiç olmadı. Bu, rahatlıkla TRT yönetimini de sorulabilir. Ankara'da gerçekleşen olay benim İstanbul'da bulunduğum ve haberi Harbiye stüdyosunda sunduğum bir günde saat itibariyle benim sunduğum bülten sırasında oldu. O saatte bülteni başkası sunsa bu kez o mu bunlara muhatap olacaktı? Emin değilim... Yine de avukatım bir kez daha olayı soruşturan ilgili savcılığa başvurup bilgi sahibi sıfatıyla görüşüme başvurulmasını talep edecek.

Pek çoğunun FETÖ'cüleri el üstünde tuttuğu dönemde bile o vatan hainlerinin düşman bildikleri, işinden ettikleri, bilinen tüm kalemşorleriyle herkesin önünde saldırdıkları bana bu yaftayı yapıştırmaya çalışmak nafile ama FETÖ soruşturmalarının akıbeti açısından düşündürücü!

Başta Sayın Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı olmak üzere konuyu herkesin dikkatine sunuyorum."

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERERHAN ÇELİK