UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KULÜPLER BİRLİĞİNDEN FLAŞ ÇAĞRI!

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Fikret Orman, "Sezon başında bir avans ödemesi yapılıyor, 15 günlük süreci vardı ve yapılmadı. Biz de yayıncı kuruluşun sözleşmede geçerli olan maddeleri yerine getirmesini istiyoruz" dedi.

KULÜPLER BİRLİĞİNDEN FLAŞ ÇAĞRI!



Kulüpler Birliği ile Türkiye Futbol Federayonu Yönetim Kurulu, Süper Lig’in resmi yayıncı kuruluşu beIN Sports’un taleplerine ilişkin yaptıkları toplantının ardından açıklama yaptı.

Toplantı sonrasında konuşan Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman, yayıncı kuruluşun finansal taleplerinin geçerli olmadığını dile getirirken alacakların geciktirildiğini ve ödemelerin bir an önce yapılması gerektiğini söyledi.

Yayıncı kuruluş beIN Sports yaklaşık 1 aydır sezon başı ödemeleri gerçekleştirmedi.


Öte yandan bir  muhabirin “Eğer anlaşma sağlanmazsa ne olacak?” sorusunu yanıtlayan Orman, “Onları TFF yetkililerine sorun. Biz Kulüpler Birliği olarak nerede duracağımızı epeyce tartıştık. Sonuç itibariyle yetkililere duruşumuzu açıkladığımızı düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.


İşte Orman’ın açıklamaları;

“Bugün çok önemli bir toplantı yaptık. İki-üç hafta içerisinde birçok toplantı yaptık. Spor Toto Süper Lig resmi yayıncı kuruluşu beIN sports’un geçtiğimiz sezonun ortasından beri TFF’den bir takım finansal taleplerde bulunmaktadır. Bugün 18 kulübümüz ve TFF Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleriyle talepleri değerlendirdik. 18 kulüp olarak beIN Sports’un hiçbir gerekçesi olmadan geciktirdiği yükümlülükleri bir an önce yerine getirmesini TFF aracılığıyla iletmesi kararını aldık. Bundan sonrası TFF ve yayıncı kuruluş arasında olacak. Bizim oyuncularla yaptığımız sözleşmeler var. Ve bunların çoğu Euro üzerinden yapılmış sözleşmeler. Kulüplerin içerisindeki durum da belli. Yayın gelirleri kulüplerimizin en önemli gelir kaynaklarından.”

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13