UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MUĞLA GÖCEK'TEKİ YANGIN YENİDEN ALEVLENDİ!

Muğla’nın Dalaman ilçesinde çıkıp, Fethiye'nin turistik Göcek Mahallesi'ne kadar yayılan orman yangını, ekiplerin yoğun çabası sonucu 18 saatte kontrol altında alındı. Yangında ilk belirlemelere göre 350 hektarlık alan (490 futbol sahası) zarar gördü. Ancak tamamen söndürülemeyen yangın zaman zaman yeniden başlıyor.

MUĞLA GÖCEK'TEKİ YANGIN YENİDEN ALEVLENDİ!

Dalaman ilçesinin kırsal Karacaağaç Mahallesi'nde dün saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler, yüksek sıcaklık, düşük nem ve şiddetli rüzgarın da etkisiyle hızla yayılıp Fethiye ilçesine bağlı Taşbaşı, Gökçeovacık ve turistik Göcek mahallelerine kadar ulaştı.

Alevlerin tehdit ettiği kırsaldaki Taşbaşı ile Kepez mahallelerinde oturan vatandaşlar tahliye edildi.

Hızla ilerleyen alevlere karşı ekipler, rüzgarın yönüne göre kontrollü yangın çıkardı. Bu sayede alevlerin ilerleyişinin önü kesildi.

Rüzgarın etkisiyle zaman zaman bazı bölgelerde yeniden başlayan yangın ekiplere zor anlar yaşattı.

Göcek'te alevler saat 17.00 sıralarında yeniden kontrolden çıktı. Rüzgarın yön değiştirmesiyle birlikte yangın, Göcek'ten Karaağaç yönüne doğru ilerlemeye başladı.

Bu arada, söndürme çalışmalarına katılan 2 dozer alevler arasında kaldı. Dozerlerde bulunan 7 personel son anda kurtarıldı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmuğla  göcek  dalaman  yangın