UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DÜĞÜN SABAHI DEHŞETİ YAŞATMIŞTI! O KOCAYA MÜEBBET HAPİS!

Bursa'da Güllü Yurdoğlu'nu (21), düğün sabahı evde bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Metehan Yurdoğlu'nun (22) yargılanması tamamlandı. Son sözünde, "Çok pişmanım. Keşke böyle bir olay olmasaydı. Güllü'yü canımdan çok seviyordum" diyen Metehan Yurdoğlu'na mahkeme heyeti, herhangi bir indirim uygulamadan, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi.

DÜĞÜN SABAHI DEHŞETİ YAŞATMIŞTI! O KOCAYA MÜEBBET HAPİS!

Olay, Yıldırım ilçesi İsabey Mahallesi İlkbahar Sokak'ta 2017 yılının Kasım ayında meydana geldi. Metehan Yurdoğlu, uzun süre birlikte olduğu Güllü Yurdoğlu'nu, ailesinin evliliklerine karşı çıkması üzerine kaçırdı. Birlikte yaşamaya başlayan çift, olaydan 4 ay önce nikah kıyarak, evlendi. Ardından düğün hazırlıklarına başladı.

Düğün sabahı ise Metehan Yurdoğlu, tartıştığı Güllü Yurdoğlu'nu 16 yerinden bıçaklayarak, öldürdü. Tutuklanarak cezaevine konulan Metehan Yurdoğlu hakkında Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'yakın akrabayı öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

 

'CANAVAR DUYGULARLA MASUM İNSAN ÖLDÜRÜLMÜŞTÜR'

Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar davasına tutuklu sanık Metehan Yurdoğlu, Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Funda Akdoğan Girgin, müşteki avukatı Mustafa Canbaz ile sanık avukatı Esat Şen ve yakınları katıldı. Sanık avukatı, sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair yeniden İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasına, bildirdikleri tanıkların dinlenmesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanık avukatının talebini reddetti. Bunun üzerine söz alan sanık avukatı, reddi hakim talebinde bulundu. Mahkemede söz alan müşteki avukatı Mustafa Canbaz, "Tasarlayarak canavarca duygularla masum insan öldürülmüştür. Sanık avukatı, mahkemeyi uzatmak için adaletin tecellisini geciktirmek istemiştir. Mahkemenin sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini talep ediyoruz" dedi. Bakanlık avukatı da sanığın cezalandırılmasını talep etti.

 

'GÜLLÜ’YE GÜZEL BİR HAYAT YAŞATMAK İSTİYORDUM'

Kısa bir aradan sonra mahkeme, sanık avukatının talebini kararla birlikte Bölge Mahkemesi'ne itirazı ile birlikte bildirmesini söyleyerek duruşmaya devam etti. Bunun üzerine savunma yapan sanık avukatı, müvekkilinin tahrik altında eşini öldürdüğünü, hakkında indirim maddelerinin uygulanmasını istedi.

 

Mahkeme heyetince son sözü sorulan sanık Metehan Yurdoğlu, "Hakim bey, eşimi 16 yaşından beri tanıyorum. Onun isteği doğrultusun da askerden geldikten sonra hakkında bazı duyumlarım olmasına rağmen nişan yaptım. Düğün gecesi kuaföre gitmeden önce eve girdiğimde eşim uyuyordu. Onu beş dakika izledim. Uyumadığını fark edince, neden böyle davrandığını ve yaptıklarını sorduğumda, 'Beş kuruşluk adamsın, bıçağı gel burama sok' deyince kendimi kaybetmişim. Ama eşime 16 bıçak darbesi vurmadım. Pişmanım. Ben onu kendimden daha çok seviyordum. Aileme karşı başka, ona ise sevgim çok başka idi. Güllü'ye güzel bir aile hayatı yaşatmak istiyordum" dedi.

Mahkeme heyeti, toplanan deliller sonucunda sanık Metehan Yurdoğlu’na 'yakın akrabayı öldürmek' suçundan iyi hal ve indirim maddeleri uygulamadan ağırlaştırılmış ömür boyu cezası verdi. Mahkeme heyeti, Metehan Yurdoğlu’na olaydan önce de eşine şiddet uyguladığı, ormanlık alana götürüp ağaca bağladığı suçlamasıyla ilgili olarak 'hürriyeti yoksun bırakmak' suçundan 6 yıl hapis cezası verdi. Diğer tutuksuz sanık Abdullah Ö. de sanığın eşini ormana götürüp, ağaca bağlanması sırasındaki 'hürriyeti kısıtlama' suçundan dolayı eylemine iştirakten 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, Metehan Yurdoğlu’nun tutukluluk halinin devamına karar verdi.

 

"BABAMLA İLİŞKİSİ OLDUĞUNU DUYDUM"

 

Zanlının daha önce verdiği detaylı ifade şöyle:

Düğün günü de Güllü ve arkadaşlarını kuaförden almaya gitmeden önce Kadir diye bir arkadaşımla konuştum. O da bana Güllü’nün birçok erkekle ilişkisi olduğunu, hatta babam ve abimle de ilişkisi olduğunu söyledi. Ben de bunlara inandım, hala inanıyorum. Kuaförden onları almaya gittiğimde Güllü’nün arkadaşları benimle dalga geçti. Sen Güllü’nün nasıl olduğunu ne olduğunu daha öğrenmedin mi diye sordular. Ben daha önce Güllü’yü başka bir köyde başka bir evde görmüştüm. Onu sorunca Güllü bana, ‘Evet gerizekalı, o bendim’ diye cevap verdi” ifadelerini kullandı.

Defalarca intihar etmek istediğini fakat her seferinde kurtarıldığını iddia eden Yurtoğlu, olay günü de eşini değil, kendini öldürmek istediğini ileri sürerek, “Düğünü yaptıktan sonra birlikte kalmadık. Ben başka yerde kaldım. Sabah eve gittim, yeğenim ve ablamın kardeşi Güllü ile aynı odada uyuyordu. Ben kapıyı kilitledim çünkü kendimi öldürecektim ve kimsenin buna engel olmasını istemiyordum. Sonra gidip Güllü’nün başında oturup onu izledim. Sonra uyumadığını fark ettim. O sırada bana neden yaptın bunu diye sordum. O da kalktı tartışmaya başladık. Tartışma büyüdü ve bana ‘Sen adam mısın, 5 kuruş etmezsin’ dedi. Ben de sinirlendim ve mutfaktan bıçağı alıp saldırmaya başladım” dedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERdüğün  bursa  ölüm  kadın cinayeti