UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

EMSAL KARAR! KANSER OLAN KOCASINI BOŞADI NAFAKA İSTEDİ!

Kanser hastası kocasına bakmayan ve boşanan kadının yoksulluk nafakası talebi reddedildi.

EMSAL KARAR! KANSER OLAN KOCASINI BOŞADI NAFAKA İSTEDİ!

Yargıtay'ın emsal kararında “Hasta kocasına bakmayan kadın nafaka hakkını kaybeder" denildi.


İstanbul'da yaşayan ve Sanem B. ile 8 yıldır evli olan Adem B., beyin kanseri teşhisi sonucu ameliyat oldu.


Akşam gazetesinden Hilal Yıldırım'ın haberine göre Adem B., ameliyat sonrası hastalığının ilerlemesi nedeniyle bakıma muhtaç hale geldi. Adem B., eşinin kendisine bakmaması üzerine geçtiğimiz aylarda Aile Mahkemesi'ne boşanma davası açtı.


Adem B., eşinin kendisine bakmadığını, bakıcı parasını evde kalmamak için almadığını, kendisine iş bulduğunu iddia etti. Eşinin kardeşlerini arayarak 'Hasta kardeşinizi alın götürün' dediğini anlattı.


Sanem B. ise eşinin hastalığı eşine sürecinde sürekli hakaret ve küfre maruz kaldığını, kendisine şiddet uygulamaya çalıştığını ifade etti.


İKİ TARAF EŞİT KUSURLU


Çiftin boşanmasına karar veren hakim, evlilikte de Sanem B.'yi davranışları nedeniyle kusurlu buldu. Kadının hem yoksulluk nafakası ve tazminat taleplerini reddetti hem de Adem B.'ye 10 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi.


Kararı temyize götüren kadın, ret kararıyla karşılaşınca Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'ne başvurdu. Daire, her iki tarafı da eşit kusurlu buldu, tazminat kararını kaldırdı. Yargıtay kararda Sanem B.'nin hasta olan eşine bakmadığı için nafaka alamayacağına hükmetti.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERemsal karar  nafaka  mahkeme  kanser