UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YARGITAYDAN ŞOK KARAR! KİRACILAR ABONELİKLERİ KAPATMADAN GİDERSE

Kiracı su aboneliği iptali ve elektrik aboneliğini iptal etmek gibi işlemler hakkında Yargıtay kiracıları üzecek bir emsal karar verdi.

YARGITAYDAN ŞOK KARAR! KİRACILAR ABONELİKLERİ KAPATMADAN GİDERSE

Ev sahipleri ile kiracılar arasında aboneliklerin iptali ve taşınma sonrası işlemlerde sıklıkla tartışmalar yaşanabiliyor.


Elektrik Aboneliğini İptal Ettirmeyen Kiracı Suçlu Bulundu! Benzer bir olayda İstanbul'da yaşandı. İstanbul'da esnaflık yapan vatandaş kira sözleşmesi tarihi dolduğunda işyerini boşalttı ancak elektrik aboneliğini iptal ettirmeyi unuttu. Yıllar sonra ise kapısına gelen elektrik dağıtım şirketi çalışanları ile büyük bir şok yaşadı.


Esnaf borcun kendisine değil yeni kiracıya ait olduğunu söyledi. Yerel mahkeme esnafı haklı buldu ve borcun yeni kiracıya ait olduğunu belirterek esnafın yapmış olduğu borç ödemesinin tarafına iade edilmesine hükmetti.

Elektrik Dağıtım Şirketi mahkemenin kararını bir üst mahkemeye taşıdı. Yargıtay ise borcun abonenin kendisine ait olduğuna karar vererek esnafın 7 yıllık biriken elektrik borcunu ödemesine hükmetti.


Aboneliğini İptal Ettirmeyen Kiracılar Yandı! Yargıtay tarafından verilen karar emsal karar olması nedeni ile büyük bir önem taşıyor.

Bundan sonra ne yazık ki taşındığı evde aboneliğini iptal ettirmeyen tüm kiracılar borçtan sorumlu tutulacak.


Bu nedenle taşınan kiracıların mutlaka aboneliklerini iptal ettirmeleri gerekiyor. Aksil halde kendi isimlerine ait olan aboneliklerin tümü için elektrik, su, doğalgaz gibi tüketimleri kendileri yapmasalar da oluşan borçları ödemekle yükümlü tutulacak

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERKİRACI  YARGITAY  ŞOK KARAR