UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KADIN SANILAN SPORCU ERKEK ÇIKTI!

Schieis Chepkosgei isimli Kenyalı milli atletin erkek olduğu yıllar sonra ortaya çıktı. Hemşire kılığına giren ve bir acil serviste çalıştığı tespit edilen Chepkosgei'nin hangi koğuşa atılacağına karar verilemediği için hapse atılamıyor.

KADIN SANILAN  SPORCU  ERKEK ÇIKTI!

Ünlü atlet caster Semenya üzerinden yürütülen cinsiyet tartışmalarının ardından, Kenya'da buna benzer şok bir olay yaşandı.

Olayların merkezinde Kenyalı sporcu Schieis Chepkosgei var. Chepkosgei, bir hastanede hemşire olarak kendini kamufle ederken gözaltına alındı.

Kendini Eldoret'te bulunan bir hastaneye kaydettiren sporcu, acil serviste görev yaptı. Hastane personeline yardım etti; fakat personelin bu işte bir gariplik olduğunu fark etmesi uzun sürmedi.

Kendisini Pamela Mulupi isimiyle tanıtan sporcu, hastanede kayıtlı böyle bir çalışanın olmadının anlaşılmasıyla birlikte gözaltına alındı.

Yıllarca kadın kategorsinde yarışan sporcunun, erkek olduğu ortaya çıktı.

HAPSE GİREMİYOR

İşin ilginç tarafı Schieis Chepkosgei, suçlu olsa da hapise giremiyor. Çünkü Kenya hakimi ne yapacağından emin değil. Davayı yürüten hakim, 'Bu olay ortaya çıktığında hangi hücreye atacağımızı bilmiyorduk. Erkekler hücresine mi göndereceğiz yoksa kadınlar hücresine mi? Umarım diğer kişiler olayı çözer de doğru yere göndeririz.' sözlerini kullanıyor.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERschieis chepkosgei