UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İNGİLİZ KRALİYET AİLESİ HALKI ÇİLEDEN ÇIKARDI

Büyük tepki çekti İngiliz Kraliyet Ailesi'nin gelinleri Cambridge Düşesi Kate Middleton ve Sussex Düşesi Meghan Markle'ın arasındaki gerginlik uzun süredir konuşuluyordu. İddialara göre bu gerginliğe kardeşler de dâhil olunca ipler kopmuştu.

İNGİLİZ KRALİYET AİLESİ HALKI  ÇİLEDEN ÇIKARDI

Kardeşler arası gerginlik sonrası evler, danışmanlar ve hatta yardım kuruluşları bile ayrılmıştı.

Bebekleri Archie'nin doğumu ile Kensington Sarayı’ndan Frogmore Cottage'a taşınan Meghan Markle ve Prens Harry’nin ev için yaptırdıkları tadilat ise ülkede gündem oldu.

Frogmore'daki beş küçük yatakhane tarzı alan, büyüyen aileleri için modern olanaklara sahip tek bir ev haline getirildi ve oldukça kapsamlı değişiklikler yapıldı.

İngiliz kraliyet ailesinin yıllık finansal açıklamasında Meghan Markle ve Prens Harry’nin yeni evleri için 3 milyon doları tadilata ayırdıklarının ortaya çıkması ise İngilizleri öfkelendirdi.

Açıklamada evin çatısı, yeni merdivenler, şömine kurulumları gibi pek çok detay yer aldı.

Ancak Markle ve Harry'nin evlerinin masraflarını resmi kraliyet görevlerini ödeyen Egemen Hibe Hesapları'nın üstlenmesi olay oldu.

Sussex Dükü ve Düşesi'nin yalnızca mobilyaların harcamasını ödedikleri belirtilirken, sosyal medyada pek çok kişi bu 'lüks ve keyfi' harcamaların vergi mükelleflerinden gitmemesini ve her türlü masrafın Meghan ve Harry'den çıkması gerektiğini ifade ederek tepki gösterdi.

Bu sene halka açıklanan rakamlara göre, kraliyetin İngiliz vergi mükelleflerine olan yükü 2018-2019 yıllarında, önceki yıllara kıyasla yüzde 41 arttı. Kraliyet karşıtları bunu da tek kelime ile ‘skandal’ olarak nitelendirdi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13