UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SON DAKİKA: ERDOĞAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 23 Haziran seçimlerinin ardından TBMM'de AK Parti Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunuyor.

SON DAKİKA:  ERDOĞAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!

Pazar günü yapılan İBB Başkanlığı yenileme seçimlerinin de şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Bu göreve seçilen CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nu bir kez daha tebrik ediyorum. İstanbul halkının kararının başımızın üstünde yeri vardır. 31 Mart seçimlerinde hem birleştirme tutanaklarında hem sandık kurullarında sonucu etkileyebilecek sorunlar tespit edilmişti. Bu seçimlerde gerek belediye meclisinde kahir ekseriyetle partimiz seçimi kazanmıştı, komisyon seçimlerini yine AK Parti almıştı, başkan vekilliklerinde arkadaşlarımız göreve gelmişti.

BİNALİ BEY'E TEŞEKKÜR EDİYORUM

Şu ana kadar yaşadığımız süreç tamamen hukukidir. Tabi ki biz Binali Bey'in seçimi kazanmasını arzu ettik. Kendisine buradan teşekkür ediyorum. Binali Bey, İstanbul'da bürokrat olarak başladığı hizmet yolculuğunu Meclis Başkanı olarak bugüne kadar sürdürmüştür. Kendisi bunca bilgisini, birikimini, projesini hayata geçirmek için aday olmuştur. Ancak İstanbul halkının takdiri bu şekilde gelişti. Bizim için önemli olan milli iradenin tecelli etmesidir. Son seçim, kimin kazandığının ötesinde milli iradenin tecellisi bakımından kıymetlidir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarının satırbaşları söyle;

Ekrem İmamoğlu'nu bir kez daha tebrik ediyorum. İstanbul halkının kararının başımızın üzerinde yeri vardır. Bizim için asıl önemli olan milli iradenin en şaibesiz şekilde tecelli etmesidir. Son seçim, kimin kazandığının ötesinde, milli iradenin tecellisiyle ilgili tereddütleri ortadan kaldırması bakımından başlı başına değerli, kıymetlidir.

2024 seçimlerine kadar AK Parti ve MHP olarak İstanbul'da sahip olduğumuz 25 ilçe belediyesi ve meclis üyeleriyle halkımıza en güzel hizmeti vermenin gayreti içinde olacağız. Önümüzde 4 yıllık kesintisiz icraat dönemi bulunuyor. Bizim siyaset anlayışımızda millete küsmek, darılmak, hele hele milleti suçlamak asla ve asla yoktur. Milletimizin verdiği mesajları görmezden gelerek kulağımızın üzerine yatma lüksüne sahip değiliz. Milletimizin sevgisine ve itimatına layık olmak için çalışmayı sürdüreceğiz.

Vesayet güçleri üzerimize geldiğinde çareyi milletimize sığınmakta bulduk. Gezi olaylarında birliğimize göz dikmeye kalktıklarında milletimizle birlikte bu oyunu bozduk. Terör örgütlerini üzerimize saldıklarında teröristlerin başını milletimizle birlikte ezdik. Darbeyi milletimizle birlikte önledik. Ekonomik tuzakları da milletimizle birlikte bozduk. Biz milletimizle birlikte kendi hedeflerimiz doğrultusunda kararlılıkla ilerlemeyi sürdüreceğiz.

G-20 zirvesinde liderlerle ikili ilişkilerimizi, ekonomiyi konuşacağız. Türkiye'nin güvenlik ihtiyaçları için çok yönlü anlayışımızı sürdürüyoruz.  Sipariş ettiğimiz S-400 hava savunma sistemlerini inşallah önümüzdeki ay teslim almaya başlıyoruz. S-400 meselesi, doğrudan egemenlik haklarımızla ilgilidir ve bundan geri adım atmayacağız.

Türkiye sürekli ve daha büyük sınamalarla karşı karşıya gelmektedir. Pısırık davranmak yerine hep meydan okumayı tercih ettik. Hiçbir tehdide boyun eğmeyerek tavrımızı ortaya koyuyoruz. Bölücü terör örgütünü etkisiz hale getirecek adımları kararlılıkla atıyoruz. Kuzey Irak'ta terör tehditlerini kaynağında yok edecek başarıları elde ettik. DEAŞ terör örgütünü yeniden diriltmeye ve üzerimize salmaya yönelik oyunları bozuyoruz. İmralı'daki terörist başının son günlerde kamuoyuna yaptığı açıklamalar ve bununla ilgili değerlendirmeler, örgüt içinde hem iç politikada hem de bölge politikalarında ciddi görüş ayrılıkları ortaya çıktığının işaretidir.

Doğu Akdeniz'de arama çalışmalarımız artarak devam ediyor. Bizim orada haklarımız var. Doğu Akdeniz'de Fransa'nın söyleyecek hiçbir sözü yok. Sen konuşamazsın, yetkin yok.

Güvenlik koridorunda Türkiye'deki mültecilere yerleşim imkanı sağlayalım. O bölgeyi güvenlik koridoru haline getirelim istiyoruz. Güvenli bölge konusunda Batı gerekli desteği vermiyor. Obama ile, Trump ile, Merkel ile görüştüm; hep söylüyorlar ama laf ola beri gele. Şu ana kadar 330 bin kişi geri döndü. Münbiç ve Fırat'ın doğusundaki sorunları da çözdüğümüzde bu rakam milyonlara ulaşacak.

Önümüzde çok çalışmamız gereken 2023 hedeflerimiz var. Önümüzdeki dönemde ekonomi ve güvenlik konuları gündemimizde en üst sıralarda yer alacak. Sözde siyaset yapan birileri eğitimde, sağlıkta yaptığımız atılımları küçümseyerek kendilerine prim yapmaya çalışıyor. Millet 24 Haziran ve 31 Mart'taki iradesiyle AK Parti ve MHP'ye, 'Durmak yok yola devam' dedi. Köprüleri yapmaya, tünelleri açmaya devam edeceğiz.

Ülkemizin geleceğini karartmaya yönelik ekonomik tuzakların, milletimizi nasıl bunalttığının da çok iyi farkındayız. Kurdaki istikrarsızlığı gidermeye, enflasyonu tek haneli rakamlara indirmeye, istihdamı artırmaya çalışıyoruz. Şoklara karşı dirençli, uluslararası rekabeti daha güçlü, dengeli büyümeyi hedef alan bir ekonomik program uyguluyoruz. Haziran itibariyle ekonomik göstergeler olumlu yönde yükselişi işaret ediyor. Dolar kuru bir süredir 6 TL'nin altında seyrediyor. Bu ay cari fazla vermeyi bekliyoruz. Uluslararası yatırımcıların ülkemize ilgisi artarak sürüyor. Türkiye'yi bölgesel krizlerle sıkıştırmaya çalışanlara fırsat vermiyoruz.

Yeni askerlik sistemi başta olmak üzere TBMM'nin gündeminde pek çok reform var. Yeni askerlik düzenlemesinin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Bu düzenleme TSK'nın profesyonel yapısını geliştirmesine de imkan sağlayacak.

Bizim dünyamızda ayrımcılık, insanları küçümseme, insanları bölgeye ayırma asla yoktur. Lafla kucaklama olmaz, icraatla olur, bunu biz 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERreccep tayyip erdogan