UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YENİ ASKERLİK SİSTEMİNDE SONA GELİNDİ!

Son dakika! Yeni askerlik sistemiyle ilgili sona yaklaşıldı! İşte detaylar...

YENİ ASKERLİK  SİSTEMİNDE  SONA GELİNDİ!

Son haftaların en önemli gündem maddelerinden olan yeni askerlik sistemi kanun teklifi ile ilgili olarak son dakika hareketliliği yaşanıyor. Askeralma Kanun Teklifi, Meclis Genel Kurulu'nda görüşülürken, teklifin maddeleri bölüm bölüm kabul ediliyor. Geçtiğimiz günler içerisinde 30'ar 30'ar olmak üzere toplam 60 madde kabul edilirken, dün akşam üçüncü bölümünde yer alan 61, 62, 63. maddeleri ile Geçici 1. maddesi de oylandı ve kabul gördü. Bilindiği gibi, yeni düzenleme neticesinde yoklama kaçaklarından bakayalara, tek tip askerlik süresinden bedelliye kadar geniş ve kapsamlı değişikliklere imza atılacak.

MECLİS'TE SONA YAKLAŞILDI!

Meclis'te bu hafta gündemin ilk sırasında yeni askerlik sistemine ilişkin kanun teklif bulunuyor.

Genel Kurulunda, yeni askerlik sistemi teklifinin üçüncü bölümünde yer alan 61, 62, 63. maddeleri ile Geçici 1. maddesi kabul edildi.

Askeralma Kanun Teklifi'nin üçüncü bölümünde kabul edilen maddelere göre, kanunun uygulanmasıyla ilgili usul ve esasların belirlenmesine ilişkin yönetmelik, kanunun yayımı tarihinden itibaren 6 ay içinde Milli Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanacak.

Yeni askerlik sistemi teklifinin kabul edilen ilk 30 maddesine göre, askerlik hizmeti yedek subay, yedek astsubay, erbaş ve er olarak yerine getirilecek. Hizmet süresi, erbaş ve erler için 6 ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için 12 ay olacak.

Yeni askerlik sistemi henüz yasalaşmadı. Dün (Perşembe) akşam TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, konuşmaların ardından birleşime ara verdi. Aradan sonra komisyonun yerine oturmaması üzerine Bilgiç, birleşimi 25 Haziran Salı günü toplanmak üzere kapattı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülen yasa teklifi kapsamında öne çıkan en önemli başlıklardan bir diğeri ise erken terhisler. Şu anda TSK bünyesinde vatani görevini yerine getirmekte olan binlerce genç, 'Erken terhis ne zaman başlayacak?' sorusu etrafında aramalarını şekillendiriyor. İlgili yasa teklifini kabul edilmesi akabinde Başkan Erdoğan'ın onayı ile yürürlüğe girmesi gerekiyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERaskerlik  sistemi