UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

RESTORANDA KABUSU YAŞADI!

İstanbul Kadıköy'de bir restoranda yemek yiyen kadını darbettiği gerekçesiyle yargılanan sanığa, "kemik kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama" suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

RESTORANDA KABUSU YAŞADI!

Anadolu 14. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Abdulkadir  İnal katılmazken müşteki Asuman Bayrak ve avukatı hazır bulundu. Duruşmaya, Aile,  Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da katıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenen Muhammed Furkan Bal, olay günü söz  konusu restoranda yemek yediğini belirterek, "Asuman Hanım tek başına masadaydı.  Birden kucağında çocuk bulunan bir adamın yumruk attığını gördüm. Asuman Hanım  'Niye vuruyorsun bana?' dedi. Ben olaya müdahale etmek istedim. Bu sırada  kucağındaki çocuğu benim üzerime doğru yönlendirdi. Öncesinde herhangi bir kavga  ve tartışma sesi duymadım." dedi.

 

Müşteki Asuman Bayrak'ın avukatı Rukiye Leyla Süren de sanıktan  şikayetçi olduklarını kaydederek, cezalandırılmasını istedi. Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Abdulkadir İnal'ı "kasten  yaralama" suçundan önce 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın yaralama eyleminin kemik kırılmasına sebebiyet verdiğini,  kırığın da hayat fonksiyonlarına etkisinin orta derecede olduğunu belirten  mahkeme, cezayı 1 yıl 6 aya çıkardı. Mahkeme, sanığın tekrar suç işlemeyeceği yönünde olumlu kanaat  oluştuğu gerekçesiyle verilen hapis cezasının ertelenmesine karar verdi.

 

'SENİN HAVAN KİME'

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, müşteki  Asuman Bayrak'ın 18 Ağustos 2018'de Kadıköy Mühürdar Caddesi'nde self servis  hizmet veren bir restorana gittiği anlatılmıştı. Müşteki Bayrak'ın yemeğini aldıktan sonra kasaya gittiği kaydedilen  iddianamede, bu sırada arkasında sanık Abdulkadir İnal ile çocuklarının oturduğu  masadan gelen gürültü sebebiyle dikkatinin dağıldığı, kasiyere yemek ücretini  tekrar ettirdiği, daha sonra yemeğini yemek üzere üst kata çıktığı  belirtilmişti.

 

İddianamede, sanık İnal'ın da müşteki Bayrak'ın kendisi ve çocukları  aleyhine konuştuğunu tahmin ederek, kasiyere bu durumu sorduğu, daha sonra  kucağında çocuğuyla birlikte restoranın üst katına çıktığı, müştekinin oturduğu  masaya yaklaşarak "senin havan kime" dediği ve gözüne yumruk attığı ifade  edilmişti.

 

Olay nedeniyle müşteki Bayrak'ın yüz kemiğinde kırık oluştuğu  kaydedilen iddianamede, sanık İnal'ın bu nedenle "kemiklerin kırılmasına  sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama" suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya  kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERkadına şiddet  darp  restoran  dayak  kadıköy  istanbul