UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÖLÜ SAYISI 6'YA YÜKSELDİ!

Trabzon'daki sel felaketinde ölü sayısı 6'ya yükseldi, 4 kişiyi arama çalışmaları sürüyor

ÖLÜ SAYISI 6'YA YÜKSELDİ!


Trabzon'un Araklı ilçesi Çamlıktepe mahallesinde şiddetli sağanak yağışlar sonrası santral borusunun patlaması sonrası oluşan sel suları nedeniyle 6 kişi hayatını kaybetti.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Araklı'daki sel felaketiyle ilgili yaptığı açıklamada, "6 vatandaşımızın cesedine ulaştık. Tahmini de 4 tane şu an ulaşamadığımız vatandaşımız görünüyor." dedi.


KRİZ MASASI OLUŞTURULDU


Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Araklı ilçesinin Çamlıktepe ve Yeşilyurt mahallelerinde yoğun yağış nedeniyle oluşan sel felaketi sonrası Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında Araklı Kaymakamlığında kriz masası oluşturulduğu belirtildi.


Alınan ilk bilgilere göre Çamlıktepe Mahallesi'nde 4 ev ve iş yerinin yıkıldığı, 1 kişinin cesedine ulaşıldığı ifade edilen açıklamada, kendisinden haber alınamayanlara ulaşma çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.


EKİPLERİN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR


Olayın ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, iş makineleri, Araklı Belediyesi ekipleri, 112 Acil Sağlık ve AFAD ekipleri de bölgeye gönderildi. Ekiplerin arama kurtarma çalışmaları sürüyor.


"DEVLETİMİZ HABER ALINAMAYAN VATANDAŞLARIMIZ İÇİN SEFERBER OLDU"


Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sel felaketine ilişkin yaptığı açıklamada, "Devletimiz haber alınamayan vatandaşlarımız için seferber oldu. Selde oluşan zararın telafisi için gerekli tüm destek verilecektir." ifadelerini kullandı.


"ARAMA ÇALIŞMALARI GECE DE DEVAM EDECEK"


Selde hayatını kaybeden vatandaşlarımızla ilgili açıklama yapan Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, "Araklı'da hayatını kaybedenlerden biri DSİ, diğeri belediye çalışanı. Araklı'da kaybolan 6 kişiyi arama çalışmaları gece de devam edecek." dedi.


6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 4 KİŞİYİ ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR


Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Araklı'daki sel felaketinde şu ana kadar 6 kişinin hayatını kaybettiğini, kaybolan 4 kişiyi de arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtrabzon  araklı  sel  ölü sayısı  sel felaketi  felaket